Hava Durumu

Konya'da katliam! 7 kişiyi öldürüp, evi ateşe verdiler

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, ev de ateşe verildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Konya'da katliam! 7 kişiyi öldürüp, evi ateşe verdiler

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere 7 kişi öldürüldü.

Olay, saat 18:50'de Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi vahşice öldürüldü.

Saldırının ardından ev ateşe verildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale ederken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili açıklama yaptı:

"BUNUN TÜRK-KÜRT MESELESİYLE İLGİLİ BİR TARAFI YOK"

"Böyle bir acı haberin gelmesi başka bir acı üzerine acının yaşanmasıdır. Burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi bu katliam da bu menfur saldırı da bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın."

"2010 YILINDAN BERİ GERÇEKLEŞEN BİR HUSUMETİN DEVAMI"

Bir takım sosyal medya mahvillerinde bu memleketi bu milleti birbirine düşürmek için bir çabayı içeriden dışarıdan birileri körüklemektedir. Ne şekilde olursa olsun bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. Başımız sağolsun, geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Meseleyi tekrar altını çizerek söylüyorum, 2010 yılından beri gerçekleşen bir husumetin devamıdır. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet devam ediyor. Bundan 4-5 ay önce bir tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi güvenlik güçlerimize intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş."

"PROVOKASYONA YÖNELİK ANLAYIŞ"

"Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da hem istismara, hem provokasyona yönelik anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olduğu düşüncesindeyim.

Tekrar Allah rahmet eylesin, ailenin yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah onlara da yakın zamanda katilin yakalanma haberini verebilmek nasip olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.