Hava Durumu

Kırmızı elmas Bursa'nın gururu

Salçalık biber yetiştirilen Mustafakemalpaşa'nın Koşuboğazı ve Çeltikçi Mahalleleri'nde hasat sürerken bu yılki, verim ve fiyatlar çiftçiyi memnun etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kırmızı elmas Bursa'nın gururu

Belgin FERAH

Geçen yılla kıyaslandığında 'yağ biberi', 'salçalık biber' ve 'kırmızı biber' olarak da bilinen kapya biberinde bu sezon daha verimli bir hasat dönemi gerçekleşiyor. Bursa'da yaklaşık 51 bin 118 dekar alanda 190 bin ton üretim yapılıyor. Sezon açıldığında kapya biberi 2-2,5 liraya alınırken sezon devam ettikçe bu rakam dalgalanma gösteriyor. Başta Çeltikçi olmak üzere Koşuboğazı, Yumurcaklı, Adaköy, Tepecik ve Ovaazatlı ile birlikte Karacabey'in Beyköy ve Ovaesemen Mahallelerinde yetiştirilen kapya biberinde hasad kasım ayına kadar sürüyor.

"MEMNUNUZ"

Mustafakemalpaşa'nın Koşuboğazı Mahallesi'nde uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan İcabi Güneş, "Kapya biberi bölgemizin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Kırmızı elmas olarak da nam saldı. Salça, ketçap ve dondurulmuş gıda olarak buradan dünyaya yayılıyor. Geçtiğimiz yıla bakarsak bu yıl rekolte ve kalite daha iyi. Fiyatlar dalgalanma gösterse de mahsülden memnunuz.  Ancak, maliyetler de geçen sezona göre arttı. Gübrede ve mazotta 2 katı artışlar yaşandı. Bu sıkıntılarımıza da çare bulunursa daha da mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.