Hava Durumu

Keles afete hazır...

Merkezi Bursa bulunan DASKUT Uluslararası Arama Kurtarma (Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği) Bursa Merkez ilçe oluşumunun tamamlanmasının ardından Keles DASKUT Temsilciliğini hizmete soktu. Keles İlçe Temsilciliği görevine Keles ilçesinin köklü ailelerinden olan Cengiz Korkmaz getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Keles afete hazır...

DASKUT Genel Başkanı Tuncay Meriçli ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Harmancık Kaymakamı ve Vekaleten Keles Kaymakamı adına Muhammed Furkan Tuna'yı ziyaret ederek DASKUT Keles İlçe Temsilciliğinin kuruluşu, faaliyetleri ve yeni Gönüllü Personellerin eğitimleri konularında bilgi verirken, Kaymakama Keles İlçe Temsilcisi Cengiz Korkmaz da taktim etti.  Kaymakama ayrıca DASKUT Arama Kurtarma ekibinin faaliyet gösterdiği diğer iller ve ilçeler hakkında da bilgi veren Genel Başkan Meriçli, Keles İlçesinde 10 -12 Kişilik bir hazır kıta ekibinin eğitilerek oluşturulacağını, bu ekibin yörede olası bir Afet, kaza, yangın ve kaybolma durumlarınca öcü birlik olarak olaya ilk müdahaleyi yapacağını, Bursa ve diğer ilçelerden artçı ekipler ile destekleneceklerini de belirtti. Bu sayede Keles ve çevresinde ki Afet, yangın, kayıp ve kaza olaylarında çabuk müdahale edebilecek bir DASKUT Ekibinin 7/24 hazırda bekletileceğini belirtti. Kaymakamın da tam destek sözünü alan Genel Başkan Meriçli, Kaymakama DASKUT Üniforması hediye ederek Kaymakam Muhammed Furkan Tuna'yı Fahri DASKUT Üyesi olarak kabul etti. Kaymakam Tuna, Keles İlçesinin böyle bir ekibe ihtiyacı olduğunu ve DASKUT Arama Kurtarma Derneğinin bu konuda öncülük ederek Keles İlçesine Temsilcilik açmasından dolayı memnuniyetini bildirirken, her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. 


Kaymakamlık ziyareti ardından Keles İlçe Jandarma Komutanlığına geçen DASKUT heyeti, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Okan Akbaba'yı da makamında ziyaret ederek, DASKUT Keles İlçe Temsilciliği ve Temsilcisi Cengiz Korkmaz'ı takdim ederek, İlçe teşkilatı, Eğitimler ve olası olaylarda nasıl hareket edecekleri konularında bilgi verirken, İlçe Jandarma Komutanından tam destek sözü aldı. Geçtiğimiz günlerde Keles ilçesi köylerinde yaşanan bir kayıp olayında İlçe Jandarma ve DASKUT ekibinin beraber çalıştığı olaydaki izlenim ve Keles DASKUT İlçe temsilciliğinin bu olaydan sonra acilen kurulması, İlçe Jandarma komutanı tarafından da büyük takdirle karşılandı. İlçe Jandarma Komutanı Akbaba DASKUT ve bunun gibi STK'ların tüm devlet kurumları için büyük bir destek olduğunu ve bu gibi kuruluşlara ihtiyaçları olduğunu belirtirken, Keles ilçesi DASKUT ekibinin kurulması konusunda da memnuniyetlerini belirtti. 


DASKUT Keles İlçe Temsilcisi Cengiz Korkmaz, derhal üye kayıtlarını başlatacaklarını ve üyelerini en kısa zamanda eğitilmeleri için eğitim programlarını oluşturarak, hazır kıta Gönüllü Personellerinin oluşturulacağını belirtti. DASKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Tuncay Meriçli, Keles ilçesi için tam destek vereceklerini, gönüllü üyeler öncelikle İlk Yardımcı eğitimi ve ardından Arama Kurtarma ve yangın eğitimlerinin ücretsiz olarak verileceğini, gerekli teçhizatların sağlanarak en kısa süre içerisinde Keles İlçesinde 7/24 hizmet edebilecek şekilde konuşlanacaklarını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.