Hava Durumu

Kayseri İl Sağlık Müdürü: "Pozitif vatandaşlar..."

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, korona virüs ile mücadele sürecine ilişkin açıklama yaptı. Benli, "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, kontrol etme şansımız olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kayseri İl Sağlık Müdürü: "Pozitif vatandaşlar..."

Test sonucu pozitif çıkan vatandaşların, yakın temasta bulundukları kişi isimlerini doğru vermediğini gözlemlediğini ifade eden Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Benli, sosyal medya hesabında zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarının fotoğraflarıyla uyarılarda bulundu.

Benli açıklamasında, "Sağlık çalışanlarımız bu kıyafetlerin içinde gece demeden gündüz demeden mücadele icindeler. Virüsü tespit edip çevrelemek ve riskli kişilerin gezip dolaşmalarını engellemek için çalışıyorlar. Ancak pozitif olan kişilere temaslı oldukları kişiler sorulduğunda doğru bilgi verilmediğini üzülerek gözlemlemekteyim. Kural olarak şikayetlerin başlamasından önceki son 48 saatte 2-15 dakikadan fazla, maskesiz (yüz yüze) 1 metreden yakın birlikte olunan kişiler yakın temaslı sayılmaktadır. Temaslı bilgisi doğru verilmediği zaman virüsün yayılımının önüne geçemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.