Hava Durumu

İstanbul 1 haftada kızardı!

İllere göre her 100 binde görülen vaka sayısında bu haftanın verileri açıklandı. Karadeniz illeri yine zirvede yer alırken kısıtlamaların gevşemesiyle cadde ve sokaklardaki kalabalık görüntülerin endişe verdiği İstanbul, kırmızıya döndü.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İstanbul 1 haftada kızardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'kontrollü normalleşme' sürecinde illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasını paylaştı. 100 bin nüfusta vaka sayısı en fazla olan ilk 5 il Samsun, Sinop, Giresun, Ordu, Trabzon, en düşük Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt oldu. En az vaka görülen iller sıralaması ile Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt olarak oluştu. Samsun'da 100 bin nüfusta 348,36 vaka görülürken, Hakkari'de 100 bin nüfusta 5,35 vaka görüldü. İstanbul'da 100 bin nüfusta vaka sayısı 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından il il 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı "Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli" mesajıyla paylaştı.

27 Şubat-5 Mart tarihleri arasındaki verilerin yer aldığı haritada önceki haftaya göre değişim dikkat çekti. Önceki haftaya göre en çok artışın görüldüğü il Sinop oldu. Sinop'ta artış 100 binde 154 olurken bu ili 100 binde 95 ile Kilis, 100 binde 86 ile Samsun, 100 binde 73 ile Amasya ve Edirne izledi.

MAVİLER AZALDI, İSTANBUL HEM KALABALIK HEM KIRMIZI

Önceki hafta Doğu ve Güneydoğu'da en düşük riski ifade mavi renklerin de azaldığı görüldü. Batı illerindeki tek mavi il olan Uşak, bu hafta da rengini korudu.

İstanbul'un geçen hafta turuncu olan rengi 100 binde 22 artışla kırmızıya döndü. Ankara ve İzmir turuncu renklerini korusa da artışların önüne geçemedi. Ankara'daki artış 100 binde 15, İzmir'de 100 binde 13 olarak kaydedildi.

Uzun bir aradan sonra sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı cumartesi günü İstanbul'daki kalabalık korkuttu. Özellikle İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığa ne koronavirüs ne de yağmurlu hava engel oldu. Fotoğraflardaki kalabalığın önümüzdeki günlerde açıklanacak vaka sayılarına da etki etmesinden endişe ediliyor.

RENK HARİTASI HAFTAYA AÇIKLANACAK

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, renk kodlarının belirlenmesinde tek kriter vaka sayısı değil. Bakanlık, haritaların renk haritasını da haftaya açıklanacak. Haritada vaka sayısı, nüfusa oranı, artış/düşüş oranı, aşılama oranı, yoğun bakım ve servis kapasiteleri gibi kriterler birlikte hesaplanarak haftaya açıklanacak.

İki haftada bir güncellenecek bu renk haritası ile illere göre kısıtlamalar da belli olacak. Alınan son karara göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tek güne inmişti. Akşam 21.00'den sabah 05.00'e kadar olan hafta içi akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise devam ediyor. Kafe ve restoranlar kırmızı ile ifade edilen çok yüksek riskli iller dışında akşam 19.00'a kadar açık. Örneğin İstanbul, son haritada turuncu idi. Bu haftaki verilere göre bu renk kırmızı. Önümüzdeki hafta da İstanbul kırmızı olursa kafe ve restoranlara da yeniden kapanma gözüküyor.

(Haberturk.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.