Hava Durumu

iPhone kullanıcılarına acil durum bildirimi!

Türkiye'deki iPhone kullanıcılarının telefonlarına sabah saatlerinde, Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde kal Turkiye" bildirimi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2021 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2021 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
iPhone kullanıcılarına acil durum bildirimi!

Uzmanlar ise, söz konusu acil durum uyarıları özelliğinin olağanüstü durumlarda gönderildiğini söylerken, uyarıların kapatılmasının önerilmediğini belirtiyor.

Bu sabah saatlerinde Türkiye'deki bazı iPhone kullanıcılarına 'Test Alert Natification' bildirimi gönderildi. Gönderilen acil durum uyarı bildiriminde 'Evde Kal Türkiye' mesajı yer aldı. Yüksek uyarı sesiyle geldiği belirtilen bildirim birçok kullanıcının da tepkisini çekti.

ACİL DURUM UYARISI KAPATILMALI MIDIR, NASIL KAPATILIR?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yazılımcı Berkay Çatak, "Sabah saat 10 sularında Türkiye genelindeki iPhone marka telefon kullanıcılarına ve Apple Watch sahiplerine, destekleyen operatörler aracılığıyla sim kartı üzerinden 'Test Alert Notification' başlığı ile acil durum uyarısı gönderildi. Yabancı ülkelerde acil durum uyarıları özelliği afet ve saldırı gibi olağanüstü durumlarda gönderilirken, Türkiye'de 'Evde Kal Türkiye' içeriği ve alarm sesi ile gönderilmesi paniğe sebep oldu. Apple telefonlarda hükümet uyarıları saptanmış olarak açık vaziyette geliyor. Acil durum ve hükümet uyarılarını kapatmak olağanüstü durumlardan haberdar olamamanıza neden olabileceği için kapatılması önerilmez. Eğer kapatmak istiyorsanız telefonunuzda Ayarlar uygulamasına girin, bildirimler sayfasında en alta kaydırın, Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.