Hava Durumu

Güneş Kovid-19'a karşı koruyor

İngiliz bilim insanlarının ABD'de 2 bin 474 bölgeyi inceleyerek yaptığı araştırmaya göre, güneş ışınlarının Covid kaynaklı can kayıplarını önemli ölçüde azalttığı bildirildi. Çalışmada daha güneşli yerlerde yaşayan kişilerin Covid-19 kaynaklı can kayıplarının üçte bir oranda daha az olduğunu belirtilirken araştırmanın yaz ayları için umut aşıladığının altı çizildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2021 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Güneş Kovid-19'a karşı koruyor

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, güneş ışınlarının Kovid-19'a karşı mücadelede önemli bir rol oynayabileceği belirtildi. Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, Kovid-19 kaynaklı can kayıplarıyla o bölgedeki UV ışınlarının seviyelerini karşılaştırdı. British Journal of Dermatology'de yayınlanan çalışmada, güneşten dünyaya gelen ultra viole ışınların Kovid-19'un yayılmasını önleyen cilt kimyasallarını ortaya çıkardığı bildirildi.

ÜÇTE BİR ORANINDA AZALTIYOR

Geçtiğimiz yıl ABD'nin 2 bin 474 bölgesi incelenerek yapılan araştırmada, Kovid kaynaklı can kayıplarıyla ultra viole ışınları karşılaştırılırken, Ultra viole ışınlarının yüzde 95'ini oluşturan UVA ışınlarını en yüksek seviyede alan bölgelerde yaşayan insanların hayatını kaybetme riskinin daha düşük olduğu tespit edildi. Araştırmanın raporunda günlük ortalama UVA ışınlarının en yüksek olduğu ilçelerde Kovid'den ölme riskinin yüzde 32 daha düşük olduğu tespit edilirken Daily Mail'ın haberinde bilim insanlarının açıklamasının yaz ayları için umut aşıladığının altı çizildi. (Ntv.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.