Hava Durumu

Gölyazı'da tarihi ayıp

Bursa'nın önemli turizm merkezlerinden Gölyazı'daki tarihi surlara sprey boyayla yazılan yazılar görenlerin içini burkuyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2021 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gölyazı'da tarihi ayıp

Umut KUTLUCA

Nilüfer'e bağlı Gölyazı Mahallesi'ndeki sur kalıntılarına kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla yazılan yazılar adeta tarihi zenginliğimize gölge düşürüyor. Yarım adadaki surların neredeyse her noktasında bulunan yazıları gören vatandaşlar bu duruma hem üzülüyor hem de tedbir alınmamasına tepki gösteriyor.

VATANDAŞLAR NİLÜFER BELEDİYESİ'NE TEPKİLİ

Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi surların başıboş bırakılmasına sitemli yorumlarda bulunan vatandaşlar, "Tarih kokan böyle bir mahalleye Nilüfer Belediyesi'nin daha çok sahip çıkması gerekiyor. Buraya dünyanın pek çok yerinden turist geliyor. Böylesine önemli bir tarihi yapıya zarar verilmesi bizim yurtdışında da imajımızı zedeler. Yarımadayı çevreleyen surların hemen hemen her noktasında sprey boyayla yazılmış yazılara rastlamak mümkün. Bu tarihi ayıbın bir an önce düzeltilmesi ve tekrarının yaşanmaması için önlemler alınması gerekiyor" şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.