Hava Durumu

Filistinli Yusuf dünyaya seslendi: 'Toprağımızı canımızı vererek koruyacağız'

Filistinli Yusuf Filfil, İsrail'in topraklarını almak istediklerini ancak canları pahasına topraklarını koruyacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2021 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Filistinli Yusuf dünyaya seslendi: 'Toprağımızı canımızı  vererek koruyacağız'

Sümeyye KAYAALTI

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye saldırıları sürüyor. Şu ana kadar yaşlı, çocuk, kadınlar dahil 200'ü aşkın Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı ve evsiz kaldı. Dünyanın gözü önünde savaş suçu işlenirken, Türkiye, Katar, Ürdün, Mısır ve Kuveyt harincinde Avrupa ülkeleri katliama sessiz kalıyor. Türkiye'de eğitim gören ve Şubat ayında Gazze'ye dönen Yusuf Filfil, Filistin'de yaşananları Bursa Hayat'a anlattı. Kudüs'ü korumak için  ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Filfil, "Toprağımızı canımızı vererek koruyacağız." ifadelerini kullandı.

-Merhaba. Kendinizden bahseder misiniz?

 Merhaba. Ben Yusuf Filfil. Filistinliyim. 3.5 sene önce Gazze'den Türkiye'ye eğitim görmek için geldim. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde 3.sınıf öğrencisiyim. Şubat ayının 4'ünde memleketim Gazze'ye ailemi görmeye döndüm. Ve Gazze'deyken Mayıs ayında İsrail saldırmaya başladı. Katliam yapıyor zalim İsrail. Saldırdığı insanların çoğu sivil oluyor. Aralarında masum çocuklar ve kadınlar da var... Ve şu an da bombardımanlar devam ediyor. Allah çocuklarımızı, milletimizi korusun.

-Gazze ve Doğu Kudüs'te neler yaşanıyor?

İsrail, özellikle Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahalesi'nde her zaman Filistinlilere zulüm uyguluyor. Mescid-i Aksa'da namaz kılanları engeller ve ses çıkaranları dövüp, hapse atardı. Orada yaşayan kardeşlerimiz her türlü zulüm gördü. Ve Ramazanın son günlerinde engellemeler, zorluklar arttı. Filistinlilerde, ses bombası ve plastik mermi kullanan İsrail askerine, kendilerini korumak için karşılık verdi. Çatışmalar şiddetlendi ve halen daha devam ediyor. Gazze'nin durumu çok zor... Şehirde havalimanının olmaması, dünya ile iletişimi kesiyor.  Ne hasta gerektiği zaman ilaç alabilmek için sokağa çıkabiliyor ne de öğrenci ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

 (İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'daki saldırıda kullandığı ses, gaz ve göz yaşartıcı bombalar.)

-Çocuklar, bebekler ölürken, sizce dünya bu katliamı neden görmezlikten geliyor?

Çünkü sosyal medya, insanlara İsrail'i terör ve işgalci bir ülke olarak göstermiyor. Tam tersi bir hak sahibi gibi gösteriyor. Hatta Instagram, Facebook ve Twitter katliamları paylaşan ve İsrail'in gerçek yüzünü gösteren insanları engelliyor. Ya da hainlikten kaynaklanan bir şey...

-İsrail bomba yağdırmaya devam ediyor. Peki motivasyonunuzu nasıl yüksek tutuyorsunuz?

Müslümanlar için Kudüs, kutsal bir şehirdir, ilk kıble olmuştur. Kur'an- Kerim'e göre peygamberimiz Hz. Muhammed, Miraç'a bu şehirden yükselmiştir. Tüm Filistinliler Kudüs'ü korumak için elinden geleni yapıyor. Toprağımızı almaya çalışıyorlar. Bizler tabi ki toprağımızı canımızı vererek koruyacağız. Bu yüzden motivasyonumuzu yüksek tutuyoruz.

-İsrail'in saldırılarının amacı ne?

Amacı, tüm Filistin topraklarını işgal altına almak, Gazze'yi kontrol etmek. İsrail, direncimizi kırmak, bizi yok etmek isterken, onlara karşı da sesini çıkaran olmasın istiyor.

-Günlük hayatta Müslüman ve Yahudi çatışması yaşanıyor mu?

 Evet, her gün çatışmalar çıkıyor. İşgalci İsrail, gençlerimizi hapse atıyor.

-Hangi ülkeler size destek veriyor? En çok neye ihtiyacınız var?

 Türkiye, Katar, Kuveyt, Mısır ve Ürdün yanımızda. Bizim için destek çok önemli...Tüm dünyaya sesimizin ulaşmasını, burada neler yaşandığının görülmesini ve bizim yanımızda durulmasına ihtiyacımız var.

-Buradan dünya ülkelerine vermek istediğiniz mesaj nedir?

Kudüs bir tek Filistin'in değil. Tüm Müslüman aleminin üzerine Kudüs'ü koruma sorumluluğu düşüyor. Zalim İsrail'den kurtulmak için bizlere dua edin.

-Eklemek istediğiniz önemli bir konu var mı?

Ürdün ve Lübnan'ın gençlerinin yaptığı gibi... Filistin'in komşularının sınırlara gitmesini ve bizim yanımızda durmalarını rica ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.