Hava Durumu

Eski eşyalar onun elinde değerleniyor! Ankara'da öğrendiği sanata Bursa'da devam

 Bursa'da yaşayan emekli Emine Şen, kızının eğitimi için gittiği Ankara'da öğrendiği ahşap boyama sanatını uygulayarak, eski eşyaları tekrar kullanıma hazır hale getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Eski eşyalar onun elinde değerleniyor! Ankara'da öğrendiği sanata Bursa'da devam

Nilüfer ilçesinde bir yıl önce atölye ve satış yeri açan Şen, sokaktan topladığı veya eskicilerden satın aldığı dolap, sandalye, masa, kapı, çerçeve gibi ahşap eşyaları boyama sanatıyla restore ediyor. Şen, ahşap boyamaya ilgi duyanlara ve eşyalarını yenilemek isteyenlere atölyesinde ders de veriyor.

Emine Şen, AA muhabirine, Bulgaristan'dan 1971 yılında Bursa'ya göç ettiklerini, eğitim hayatında meslek lisesinin önemli olduğunu söyledi.

Kızının eğitimi için Ankara'da yaşadığı dönemde ahşap boyama öğrendiğini belirten Şen, şöyle konuştu:

"Eski eşyaları değerlendirmeyi çok seviyorum. Onların o yaşanmışlık ruhu beni çok mutlu ediyor. Ankara bana çok güzel kapılar açtı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde iki yıl iç mekan tasarımı eğitimi aldım. Staj olarak başladığım bu işi meslek haline getirdim. Bana, 'Hocam siz burada güzel işler yaptınız, Bursa'nın da böyle bir şeye ihtiyacı var' dediler. Ben de Bursa'da bu işi yapmaya başladım. Ananelerimizden, babaannelerimizden kalan eski eşyaları tekrar boyayarak, dönüştürerek, renklerini, kaplamasını değiştirerek eşyalara ikinci bir hayat sunuyorum. Bunu herkese öğretmek istiyorum. Sokakta gördüğüm atılmış sehpalar, koltuklar, sandalyeler benim için gerçekten çok değerli. İnsanların da bunun değerini anlamasını ve tekrar onlarla mutlu bir hayat yaşamalarını istiyorum."

"BAZEN SATTIĞIM EŞYALARIN ARKASINDAN ÜZÜLÜYORUM"

Mobilyasını boyamak isteyen, evinde değişikliğe gitmek isteyenlere de eğitim verdiğini belirten Şen, isteyenlerin mobilyasıyla eğitime gelebildiğini aktardı.

Şen, eski eşyalara bakmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, "Eski ustaların işçiliği şu anda çok az. Eski eşyalara çok bağlanırım. Müşterilerimiz geldiğinde soruyorlar, 'Bu koltuk satılık mı?' diyorlar. 'Hayır o satılık değil, benim için çok anlamlı.' Bazen sattığım eşyaların arkasından üzülüyorum, tekrar yenisini bulabilir miyim, aynı duyguyu hissedebilir miyim diye düşünüyorum. Bu konuda beni destekleyen çok oldu." dedi.

Yaptığı işin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Şen, atölyesine gelen kişilerin eski eşyalarını yenileyip onlara hayat kazandırmanın kendisini daha fazla sevindirdiğini vurguladı.

Bir işe gönül verince, karşısına bununla ilgili insanların çıktığını belirten Şen, "Cam işçiliği olan sıcak mineyi öğrendim. Toz halindeyken cam haline geliyor madde. Ankara'daki Pilavoğlu Han'da ahşap işçiliğini öğrenirken, üst katta da sıcak mine öğrendim. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından biri." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.