Hava Durumu

Eren-7 operasyonu başarıyla sürüyor

Tunceli'de terör örgütlerinin kış üstlenmesini engellemek, bölgeler arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amacıyla 5 Şubat 2021 tarihinde başlatılan Eren-7 Munzur-Mercan operasyonları kapsamında bu güne kadar 1'i gri listede 4 terörist etkisiz hale getirilirken çok sayıda mağara, sığınak imha edildi, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2021 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Eren-7 operasyonu başarıyla sürüyor

Tunceli'de terör örgütlerinin kış üstlenmesini engellemek, etkisiz hale getirmek ve bölgeler arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amacıyla 5 Şubat 2021 tarihinde Eren-7 Munzur-Mercan operasyonlar başlatılmıştı.

Başladığı günden bu yana 143 operasyonun icra edildiği Eren-7 operasyonuna 607 tim ve 9 bin 105 personel katıldı.

Aralıksız devam eden operasyonlar kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 1'i İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride, 3'ü ise liste dışı aranıyordu.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü mensuplarınca barınma, üslenme ve depo olarak kullanılmakta olan 171 mağara/sığınak tespit edilirken bu mağara ve sığınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.