Hava Durumu

En sessiz bayram

Korona virüs tedbirleri kapsamında tüm ülke bu Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçirdi. Bursa'da da sokaklar bomboş kalırken 'en sessiz bayram' yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
En sessiz bayram

Onur KIZILKAYA

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı uygulanan tedbirler kapsamında alınan kararla, Türkiye'nin 81 ilinde geride bıraktığımız Ramazan Bayramı ve arefe günü boyunca sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmişti.

Alınan bu karla beraber Bursa'da da cadde ve sokaklar boş kaldı. Bayram günleri insan seline dönüşen sahil, parklar ve mesire alanları da bu bayramda sokak hayvanlarına kaldı. Bursa'da binlerce kişinin uğrak noktası olan meydan ve caddeler ise sessizliğe büründü.

BÜYÜKLER KÜÇÜKLERİ ZİYARETE GİTTİ

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karar sonrası Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçiren Bursalılar buruk bir bayram atmosferi yaşadı. Büyükler telefonlarla aranarak bayramlaşma gerçekleştirilirken, yığılmadan dolayı bazı GSM operatörleri birkaç saatliğine hizmet veremedi. Bayramın 1. günü olan pazar günü saat 14.00 ile 20.00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan sokağa çıkma izni ise bayramın coşkusunu bir nebze olsa da yaşattı. Verilen bu izinle birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar yürüme mesafesinde olan akrabalarıyla buluştu. Böylece bu bayram da yaşlılar gençleri evlerinde ziyarete gitti.

YOLLARDA POLİS KONTORLÜ

Bursa polisi de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 4 günlük bayram tatili boyunca yollarda adeta kuş uçurtmadı. Başta Acemler, Atatürk Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi ana arterler olmak üzere şehrin önemli güzergahlarında kontrol noktaları kurulurken, araçların izin belgeleri titizlikle kontrol edildi. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Bursa'da önemli bir olay yaşanmazken, Bursalıların büyük çoğunluğunun kısıtlamaya uyduğu gözlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.