Hava Durumu

Ekolojik turizmin merkezi Karacabey olacak

Küresel pandemi ile birlikte dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm anlayışı değişime uğrarken, 'yeni normal' turizmde Karacabey, ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ekolojik turizmin merkezi Karacabey olacak

3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan 'turizm' konusunda, bugüne kadar çok önemli çalışmalara imza atan Karacabey Belediyesi'nin bu yöndeki çalışmaları hızla devam ederken, belediye tarafından özellikle sürdürülebilir kırsal kalkınma ve ekolojik turizm alanına da büyük önem veriliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu ve Bursa Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu'nun, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a gerçekleştirdiği ziyarette, Karacabey'deki kırsal turizm alanında yapılacak projeler ve iş birliği çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

DOĞAYLA İÇ İÇE

Gerçekleşen görüşmede, Karacabey'in 'leylek köyü' Eskikaraağaç, Uluabat Kuş Cenneti, ıhlamur ormanları, longoz gibi çok önemli potansiyele sahip bölgeleri için birlikte yapılabilecek çalışmalar konuşulurken, Belediye Başkanı Ali Özkan hem doğayla iç içe olup hem de kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak için Karacabey'in ziyaretçilere çok güzel fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

KARACABEY, KIRSAL VE EKOLOJİK TURİZMDE ÇOK ŞANSLI

Merkez-kırsal ayırt etmeden, Karacabey'in topyekûn gelişimi adına önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Özkan, "Göreve geldiğimiz günden beri Karacabey'in, turizm potansiyeline ivme kazandırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu noktada ekolojik turizm konusunu da çok önemsiyoruz. Karacabey; yazlık tatil beldelerinin yanı sıra ekolojik, kırsal, doğa turizmi noktasında da pek çok güzelliği bünyesinde barındırıyor.  Dünyada değişen turizm anlayışının en önemli yansımalarından biri kırsal ve ekolojik turizmde ortaya çıktığı için bu anlamda Karacabey'i çok şanslı görüyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'müzün bu konudaki pozitif yaklaşımları da bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte" dedi.

Son derece verimli geçen görüşmenin ardından Başkan Ali Özkan, konuklarına longoz ormanlarında çekilmiş nilüfer çiçeği fotoğrafının bulunduğu tablo hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.