Ekmekten sonra yufkası da üretildi! Birçok rahatsızlığa iyi geliyor
Ekmekten sonra yufkası da üretildi! Birçok rahatsızlığa iyi geliyor
İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra, Türkiye'de ilk kez Edirne'de mormiksten yufka da üretildi.
Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra, Türkiye'de ilk kez Edirne'de mormiksten yufka da üretildi.
Edirne'de, bir kadın yufka işletmecisi tarafından ilk kez üretilen mor yufkanın, özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde yüksek risk grubundaki şeker ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalığı bulunan vatandaşlara bu ürünün iyi geldiği öne sürüldü.
"BİLMEYENLER İÇİN ŞAŞKINLIK VERİCİ OLUYOR"
Edirne'de, yufka imalathanesi işleten Ebru Sakin (39), mor ekmek ve mor simidi duyduktan sonra, araştırma içine girdiklerini belirterek, "Biz de işletme olarak araştırdık. Mor ekmek ve mor simide ilgiden sonra, önce kendimiz bir denedik. Gözleme ve sigara böreği yaptık. Müşterilerimizden de olumlu tepkiler alıyoruz. Bilmeyenler için şaşkınlık verici oluyor" dedi.
"DENEMEYE GELDİK"
Ogün Öznarçiçeği isimli bir müşteri de, "Alışverişe geldim. Yufka almaya geldik. Daha önce televizyonlarda görmüştüm. Mor ekmek, mor simit olarak şimdi de mor yufka kalmışlar. Sağlık açısından faydalarını duyduk, denemeye geldik" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ekmekten sonra yufkası da üretildi! Birçok rahatsızlığa iyi geliyor
İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra, Türkiye'de ilk kez Edirne'de mormiksten yufka da üretildi.
İstanbul Üniversitesi'nde 12 yıllık çalışma sonucu üretilen ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen mormiksten üretilen ekmekten sonra, Türkiye'de ilk kez Edirne'de mormiksten yufka da üretildi.
Edirne'de, bir kadın yufka işletmecisi tarafından ilk kez üretilen mor yufkanın, özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde yüksek risk grubundaki şeker ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalığı bulunan vatandaşlara bu ürünün iyi geldiği öne sürüldü.
"BİLMEYENLER İÇİN ŞAŞKINLIK VERİCİ OLUYOR"
Edirne'de, yufka imalathanesi işleten Ebru Sakin (39), mor ekmek ve mor simidi duyduktan sonra, araştırma içine girdiklerini belirterek, "Biz de işletme olarak araştırdık. Mor ekmek ve mor simide ilgiden sonra, önce kendimiz bir denedik. Gözleme ve sigara böreği yaptık. Müşterilerimizden de olumlu tepkiler alıyoruz. Bilmeyenler için şaşkınlık verici oluyor" dedi.
"DENEMEYE GELDİK"
Ogün Öznarçiçeği isimli bir müşteri de, "Alışverişe geldim. Yufka almaya geldik. Daha önce televizyonlarda görmüştüm. Mor ekmek, mor simit olarak şimdi de mor yufka kalmışlar. Sağlık açısından faydalarını duyduk, denemeye geldik" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Bursaspor eski başkanına gözaltı!
Bursa merkezli operasyon: Suç örgütü çökertildi!
Uzmanlardan Merkez Bankası değerlendirmesi! Faiz indirimi ne zaman başlar?
PFDK kararları açıklandı! 7 Süper Lig kulübüne ceza
TESK Başkanı Palandöken: 'Esnaf ve halk büyük sıkıntıda'
Şüphe üzerine durduruldu: Araçtan inmeyip, polise direndi!
Aydın'da lastik patlaması sonucu trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı!
26 Nisan 2024 Cuma günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Yıldırım’da çocuklar ödül aldı!
Bursa'da 2 avukatı darp eden iş insanı tutuklandı
Ters laleler, güzelliğiyle görenleri mest etti
Aydın'dan getirdikleri sahte yağları Bursa'da satacaklardı