Hava Durumu

Dünya çapında kullanılabilecek! Zoom'a rakip oluyor

Salgın sırasında özellikle evden çalışanlar videolu konferans özelliği olan uygulamaların kullanımını arttrdı. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg de Zoom'a benzer özellikleri içeren yeni hizmetleri 'Messenger Rooms'u tanıttı. Bu yeni uygulama, önümüzdeki haftalarda dünya çapında kullanılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2020 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2020 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dünya çapında kullanılabilecek! Zoom'a rakip oluyor

Corona virüs salgını dünyanın dört bir yanındaki insanları evden çalışmaya ve sosyalleşmeye zorladığı için görüntülü arama hizmetlerinin kullanımı son aylarda patladı.

Büyük sanal toplantılar, özelleştirilebilir arka plan gibi eğlenceli eklentileri sayesinde Zoom milyonlarca kullanıcı kazanarak, popüler oldu.

Facebook'un daha önce de büyük rakiplerini alt etmek için, onların özelliklerini taklit ettiği biliniyor. Şimdi de karantina sürecinde çok fazlakullanılan Zoom uygulaması için aynı durum söz konusu.

ZAMAN SINIRI OLMAYACAK

Teknoloji devinin CEO'su Mark Zuckerberg Messenger uygulamasının 'Messenger Rooms' adlı yeni bir video konferans sürümü oluşturduğunu  açıkladı.

Videolu açıklamasında Zuckerberg, yeni hizmetin kullanıcıların zaman sınırı olmaksızın, aynı anda elli kişiyle toplantı yapmasına olanak tanıyacağını söyledi. Zoom'un ücretsiz sürümü 100 kişiye kadar izin veriyor ancak maksimum kırk dakika görüşme yapılabiliyor.

360 DERECE SANAL ARKA PLAN

Facebook kullanıcıları, Facebook hesabı olmayanları bile Messenger Rooms'a davet edebilecek. Ayrıca Zuckerberg, Zoom'da olduğu gibi sanal arka planların da kullanılabileceğini belirtti.

Facebook'un sanal arka planları 360 dereceyi kapsayacak ve bu deneyimi bir sonraki seviyeye taşıyacak.

Messenger Rooms'a şu anda Messenger uygulaması veya ana Facebook platformu üzerinden erişilebiliyor. Şirketin diğer uygulamaları olan Instagram ve WhatsApp'a da yakın zamanda eklenmesi bekleniyor.
Bu yeni servis, bu hafta bazı ülkelerde kullanılmaya başlanacak ve önümüzdeki haftalarda da dünya çapında genişletilecek.

WHATSAPP'A DA YENİ GÜNCELLEME GELECEK

Facebook ayrıca, pandemi sırasında kullanımda büyük bir artış gören mevcut video hizmetlerini de genişleteceğini ifade etti. Zuckerberg, uygulamalarında her gün 700 milyondan fazla kişinin video görüşmelerine katıldığını ve son aylarda birçok ülkede kullanımın iki katından fazla arttığını söyledi.

Şirket, mobil mesajlaşma servisi olan WhatsApp'ta aynı anda bir video görüşmesine katılabilecek maksimum kişi sayısını dörtten sekize çıkararak işe başlayacak. Zuckerberg açıklamasında, bu güncellemenin önümüzdeki hafta bağlayacağını da ifade etti.

Ayrıca Zuckerberg, Zoom'un gizlilik ve güvenlik konusundaki süren tartışmalarına karşılık olarak 'WhatsApp'ın uçtan uca şifreli görüntülü arama hizmeti' olduğunun altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.