Hava Durumu

Diyanet TV'de Yaz Kur'an Kursları başladı

Yaz Kuran Kursları'nda eğitimleri Diyanet TV üzerinden, uzaktan eğitim yoluyla yapılacak. Yaz Kur'an Kursları 6 hafta boyunca devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyanet TV'de Yaz Kur'an Kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu yıl Yaz Kuran Kursları'nda eğitimlerin Diyanet TV üzerinden, uzaktan eğitim yoluyla yapılacağını belirterek, derslerin bugün başladığını ve 6 hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlediği "Yaz Kuran Kursları Eğitim Programları", Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı açılış dersiyle başladı.

Erbaş, her yaz tatilinde olduğu gibi bu senede çocukların Kur'anı, Hazreti Muhammed'i ve İslam'ı tanıyacakları Yaz Kuran Kursları'nı başlatmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Anne babaların, çocuklara karşı birtakım sorumlulukları olduğunu ifade eden Erbaş, "Bu sorumluluklarımızdan en önemlisi, şüphesiz çocuklarımızı hak ve hakikati bilen iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Kendileriyle barışık, Rabbini tanıyan, peygamberini seven, Kuran'ı öğrenen ve dinini bilen bireyler olmaları ve İslam ahlakıyla ahlaklanmaları için gayret etmektir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.