Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye olarak Kıbrıs'ta adil bir çözümden yanayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC'li mevkidaşı Tatar ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk tarafı Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye olarak Kıbrıs'ta adil bir çözümden yanayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkiye olarak Kıbrıs'ta acil bir çözümden yanayız. Rum tarafı Kıbrıs halkını eşit ortak olarak görmüyor. Rum tarafı, kendi yönetimi altında azınlık olarak gördüğü Kıbrıs Türklerinin halklarını gasp ediyor.

Gelinen noktada müzakerelerin vakit kaybı olacağını görüyoruz. Türkiye, Kıbrıs'ta adil iki devletli bir çözümden yanadır.

Doğu Akdeniz'deki mevcut durumun müsebbibi 2003'ten bu yana uyarılarımızı dinlemeyen yapıcı önerilerimizi dikkate almayan Rum-Yunan ikilisidir.

Akdeniz'de Türkiye'yi hesaba katmadan çözüme ulaşılamaz."

TATAR: TÜRKİYE'NN BEŞLİ KONFERANS ÖNERİSİ SON ŞANS

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türkiye'nin beşli konferans önerisi, Kıbrıs konusunda bir anlaşma için son şanstır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye düzenleyen Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Tatar, KKTC'nin açıkça reddetmesine rağmen Türkiye'nin Kıbrıs'taki askeri varlığı ile etkin garantörlük hakkını sıfırlama hedefinin vazgeçilmez bir anlaşma koşulu olarak masaya getirildiğini belirterek, "Türkiye'nin beşli konferans önerisi, Kıbrıs konusunda bir anlaşma için son şanstır." mesajını verdi.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alınması için KKTC'nin de katılacağı bir konferans toplanması önerisinin de son derece gerçekçi ve yapıcı olduğunun altını çizen Tatar, "Bizim kimsenin hakkında gözümüz yoktur ama halkımızın, milletimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine asla razı olmayız." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KKTC'YE ZİYARET

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım'da KKTC'ye bir ziyaret yapacağını açıkladı. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na çağrıda bulunarak, "Sayın Çavuşoğlu Kapalı Maraş'ta piknik yapalım" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.