Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemeler yaptı, ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2021 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te yangında etkilenen bölgeleri inceledi. Ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemeler yaptı, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"1400 PERSONEL GÖREV YAPIYOR"

Marmaris'teki yangında hava araçlarının yanında 80 arazöz, 35 tanker, 31 iş makinesi, 176 hizmet aracı, 1400 personel görev yapmaktadır.

'2 KİŞİ DIŞINDA YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN HEPSİ TABURCU OLDU'

Sağlık Bakanlığı 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi dışında hepsi taburcu edilmiştir.

"Tehlike altında olan mahalleler boşaltıldı"

Tehlike altında olan mahalleler boşaltıldı. Vatandaşlarımız güvenli yerleşim yerlerine aktarılmıştır. Barınma, gıda, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlar için gereken her türlü tedbirin alındı ve her türlü ikmal mekanizması oluşturuldu. Şahin Akdemir kardeşimizi kaybetmemiz en büyük üzüntümüz.

"MİLAS'TAKİ YANGINLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur.

"HER TÜRLÜ KAYBI TELAFİ EDEBİLECEK GÜCE VE İMKANA SAHİBİZ"

Türkiye bu yangınların izlerini kısa sürede silecektir. Her türlü kaybı telafi edebilecek güce ve imkana sahibiz. Bu, siyaset konusu yapılacak bir mesele değil. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Yanan alanlarda fidan dikimine ilk yağmurla başlayacağız. 

"YANAN VE HASAR GÖREN EVLERE 50 BİN LİRAYA KADAR EŞYA YARDIMI YAPILACAK"

Zarar tespitleri yapıldı, gereken yapılacak. Şuan itibarıyla 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere öncelikle 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapılacak, ev kiralayanlara kira yardımı yapılacak. Vergiler ertelenecek, SGK primleri ertelenecek, esnaf kredileri ödemeleri, tarım kredi ziraat borçları ertelenecek. Bir ay içinde evlerin yapımına başlayacağız.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.