Hava Durumu

Cumalıkızık eski günlerini özlüyor

Korona virüs salgını pek çok yerel turizm bölgesini de vurdu. Vatandaşlar kalabalıklara karışmak istemezken, Cumalıkızık da bu önlemden nasibini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumalıkızık eski günlerini özlüyor

Demet DİNÇ

Osmanlı döneminden kalma evleri, natürel atmosferi ve doğal tarım ürünlerinin dizildiği tezgahlarıyla gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından her yıl yüz binlerce turist çeken Cumalıkızık, tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgını nedeniyle son dönemlerdeki en boş günlerini yaşıyor. 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisinin nadide örneklerinden olan yapıtları bünyesinde barındıran Cumalıkızık, son yıllardaki tanıtım atağıyla önemli bir turizm merkezi haline de gelmişti. Yöre halkının tarımsal ürünlerini pazarladığı, hediyelik eşyaların satıldığı, kahvaltı salonlarının kafelerin yer aldığı bu tarihi mahalle virüs salgınından ekonomik yönden oldukça etkilendi.

ARAP TURİSTLER KAYBOLDU

Yaz aylarında özellikle Arap turistlerin akınına uğrayan Cumalıkızık'ta bu sezon korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında beklentinin çok altında başladı. Sınırların kapatılmasıyla turiste hasret kalan Cumalıkızıklılar virüs salgınının bir an önce sona ermesini bekliyor.

AİLELERİN EKMEK KAPISI

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Cumalıkızık'ın hafta sonları yüzbine yakın kişiyi ağırladığını ifade eden yöre halkı, salgın sonrası bu rakamın çok altında misafir ağırladıklarını belirttiler. Normalleşme süreciyle birlikte kafe ve restoranların da açılmasını beklediklerini kaydeden yöre esnafı, yaz sezonunu boş geçmek istemiyor. Köydeki ticari mekanların pek çok aileye ekmek kapısı olduğu ifade edilirken, Cumalıkızık'ın Bursa ve ülke ekonomisine de katkı sağladığının altı çizildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.