Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Bursalılar korona virüs salgını nedeniyle evde kalmaya devam ediyor. Hasan usta ise vatandaşlar için en iyi baklava elde etmenin püf noktalarını tek tek açıkladı.
Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ramazan bayramını kısıtlama ile evinde geçirecek olan vatandaşlar, yine de baklava yapmayı veya almayı ihmal etmiyor. Bayramın tatlısını evde yapmak isteyen is, türlü türlü tekniklerle en iyi baklavayı elde etmeye çalışıyor. Baklava yapımı için 1 paket hazır yufka, 250 gram ceviz, 250 gram tereyağ ve 1,5 kilo şekerin yeterli olacağını belirten Hasan Usta, 1 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyulması gerektiğini söyledi. Şerbet kaynarken bir miktar limon tuzunun da koyulmasının önemli olduğunu belirten Hasan Usta, her yufkanın arası yağlayarak ise kat kat oluşumunun sağlandığına dikkat çekti.
Salgın döneminde sipariş edenlerin adreslerine kadar ürünleri götürdüklerini belirten Hasan Usta, "Evde yapmak isteyen vatandaşlarımız için ise bildiğimiz öğrendiğimiz her bilgiyi paylaşmaya hazırız. Herkes bir şekilde evde baklava yapmayı biliyordur. Ama birkaç püf noktası vardır. İlk önce şerbet ve fırın çok önemlidir. Şerbet ile fırından çıkan kuru tatlının sıcak olması gerekiyor. Şayet biri sıcak diğeri soğuk olursa, baklava hamur olur. Şerbetinin içerisine de bir miktar limon tuzu veya limonda sıkılmasında fayda vardır. Şekerlenmemesi için ise dolaba koymamalıyız" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Bursalılar korona virüs salgını nedeniyle evde kalmaya devam ediyor. Hasan usta ise vatandaşlar için en iyi baklava elde etmenin püf noktalarını tek tek açıkladı.
Ramazan bayramını kısıtlama ile evinde geçirecek olan vatandaşlar, yine de baklava yapmayı veya almayı ihmal etmiyor. Bayramın tatlısını evde yapmak isteyen is, türlü türlü tekniklerle en iyi baklavayı elde etmeye çalışıyor. Baklava yapımı için 1 paket hazır yufka, 250 gram ceviz, 250 gram tereyağ ve 1,5 kilo şekerin yeterli olacağını belirten Hasan Usta, 1 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyulması gerektiğini söyledi. Şerbet kaynarken bir miktar limon tuzunun da koyulmasının önemli olduğunu belirten Hasan Usta, her yufkanın arası yağlayarak ise kat kat oluşumunun sağlandığına dikkat çekti.
Salgın döneminde sipariş edenlerin adreslerine kadar ürünleri götürdüklerini belirten Hasan Usta, "Evde yapmak isteyen vatandaşlarımız için ise bildiğimiz öğrendiğimiz her bilgiyi paylaşmaya hazırız. Herkes bir şekilde evde baklava yapmayı biliyordur. Ama birkaç püf noktası vardır. İlk önce şerbet ve fırın çok önemlidir. Şerbet ile fırından çıkan kuru tatlının sıcak olması gerekiyor. Şayet biri sıcak diğeri soğuk olursa, baklava hamur olur. Şerbetinin içerisine de bir miktar limon tuzu veya limonda sıkılmasında fayda vardır. Şekerlenmemesi için ise dolaba koymamalıyız" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Rönesans Rezidans'ın davası başladı! Müteahhitten tepki çeken savunma
Türkiye ile Yunanistan arasında kriz
Türkiye ve Azerbaycan arasında tarımsal alanda iş birliği
BM Genel Sekreteri Guterres: 'Orta Doğu bir uçurumun kenarında'
Eşsiz doğal güzellik: Tarsus Şelalesi
Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde can verdi!
Sarıyer'de taksi şoförü cinayeti: Şüpheli adliyeye sevk edildi!
Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlamış: Melek, 4 kişiye hayat olacak
19 Nisan 2024 Cuma günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Evde Lezzetli Vegan Pizza Nasıl Yapılır?
Tokat'ta korkutan deprem!
Deprem mi oldu? Son Dakika deprem bilgileri! AFAD ve Kandilli Rasathanesi listesi...