Hava Durumu

Büyükorhan'da söz vatandaşın

Görevde bulunduğu 2 yıllık süreçte ilçesini ortak aklı devreye alarak, insan odaklı çalışmalarla yöneten Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, düzenlenen programda vatandaşların dilek ve önerilerini dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Büyükorhan'da söz vatandaşın

Umut KUTLUCA

Bursa'nın dağ yöresi ilçelerinden Büyükorhan'da bayramın ikinci günü önemli bir organizasyon düzenlendi. Büyükorhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Halk Meclisi İstişare Toplantısı ve Bayramlaşma Töreni'nde vatandaşların ilçeleri adına sunduğu dilek ve öneriler dinlendi. Şehitler Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Marna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız- Marna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral

"2 YILDA İLÇEMİZİ AYAĞA KALDIRDIK"

Düzenlenen programda konuşan Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, "Göreve geldiğimiz günden itibaren insanlığın daha önce yaşamadığı derecede büyük bir felaket olan pandemi sürecine girdik. Fakat buna rağmen 2 yılda ilçemizi ayağa kaldıran pek çok projeyi gerçekleştirdik. Ayrıca sayamadığımız pek çok faaliyetimiz de devam ediyor. Eskilerimizin duasıyla Allah bu devlete, millete zeval vermesin. Bu zor süreçte Büyükorhan Belediyesi olarak bütçemizin ve bünyemizin elverdiği şartlar dahilinde, hatta imkanları zorlayarak insanımızın yanında olmaya gayret ettik. 10 bin nüfuslu ilçemizde yaklaşık 65 bin adet maske dağıttık. Dezenfektan, kolonya maske bulunamadığı dönemde bizler kendi maskelerimizi üretip, bununla da kalmayıp komşu ilçelere de destek olduk. Gece gündüz demeksizin ilaç, erzak, giyim yardımlarıyla insanlarımızın yanında olduk" ifadelerini kullandı.

"NİYETİMİZ HALİS, GAYRETLERİMİZ AŞİKARDIR"

"2 yıl gibi bir sürede yaptığımız yol haritasındaki planlarımızın, hiçbirini sektirmeden çok şükür sonunu getirdik" diyen Başkan Korkmaz şöyle devam etti: "Halk meclisleri düzenlemek, faaliyet raporlarımızı size sunmak, görüşlerinizi ve önerilerinizi bizzat sizden dinlemek bizim sözümüzdü. Önerisi olanlara kapımız ve telefonumuz onuna kadar açıktır. Bu vesileyle de buradayız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2 yılda çocuk parklarından cami inşaatına kadar önemli eserler kazandırdık. Pandemi sürecinde cami dezenfektesinden sokak temizliklerine kadar her alana hizmet götürdük. İçme suyundan kanalizasyon hatlarına, parke taşından istinat duvarlarına kadar her köşeye dokunarak ilçemizi daha yaşanılabilir yaptık.  Köy hizmet binalarından giyim-gıda yardımlarına, ekmek fırınlarından eğitim yardımlarına kadar halkımızın her anında yanında olduk. Doğalgaz yatırımlarından çarşı meydanının açılmasına, ilçe hastanesinden spor sahalarına kadar sayamadığımız birçok hizmeti gerçekleştirdik. Her işi hallettik ama her hizmetleri de tabi bitiremedik. Yapamadıklarımızı da sizlerle istişare ederek Allah'ın izniyle tamamlamayı planlıyoruz. Açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki; niyetimiz halis, gayretlerimiz aşikardır. 43 mahallemize hizmet eden her kim varsa onlara da teşekkür ediyoruz. Bizler bu görevlerin, makamların bir imtihan vesilesi olduğunun bilincindeyiz. İlk zamanlarda ilçe halkımızın da belirttiği gibi zor bir belediye devraldık. İşimiz zor, yolumuz uzun, imkanlarımız kısıtlıydı. Ama biz inandık ve aynı zamanda ekip arkadaşlarımızı da inandırdık. Şükürler olsun ki 24 ay gibi kısa bir sürede pek çok şeyi gerçekleştirdik. Zor olan bu işi dünya liderimiz Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği 'belediye işi, gönül işi' sloganı ve ekip ruhuyla başardık. Gece gündüz gayret ederek huzurlarınıza geldik. Her gün basında pek çok belediyenin hizmetlerine şahit oluyorsunuz. Biz başkaları gibi iki yıl kafa yorup sonunda da sadece parlak bir heykel ortaya çıkarmadık. Biz 2 yıl kafa yorduk ve Elhamdülillah bir belediyeyi ayaklarının üstüne diktik. Bütün bunları ekip ruhu ve halis bir niyetle gerçekleştirdik" diye konuştu.

Büyükorhanlılar düzenlenen programda söz alarak mikrofonla, Başkan Ahmet Korkmaz'a dilek ve önerilerini sundular.

Programda Türk halk müziği sanatçısı Ali Oral ve müzisyen arkadaşları sahne alarak, vatandaşlara müzik dolu bir bayram yaşattı.

Etkinlik, yöresel oyun havalarıyla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.