Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Meteoroloji uyardı

Ülke genelinde hava hafta sonu sıcak seyredecek. Ancak yurdun batı kesimlerinde; İstanbul, Bursa ve İzmir'in bazı ilçelerinde kısa süreli sağanaklar var. Yağışların perşembeye kadar devam etmesi bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Hava sıcak olduğu için yine bizim son zamanlarda olduğu gibi kısa süren, birden bastıran ve birden kesilen yağışlarla karşılayacağız'' şeklinde bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursalılar dikkat! Meteoroloji uyardı

Yurdun batı kesimlerinde özellikle hafta sonu ani ve kısa süreli yağışlar bekleniyor...

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi verdi. 

Hafta sonu sıcaklarda büyük bir değişiklik beklenmezken sıcak hava ile birlikte Marmara ve Ege Bölgesi'nde ani ve kısa süreli yağışlar görülecek. Dilek Çalışkan beklenen yağışları, ''Hava sıcak olduğu için yine bizim son zamanlarda olduğu gibi kısa süren, birden bastıran ve birden kesilen yağışlarla karşılayacağız''  şeklinde anlattı. 

Bu yağışları özellikle son üç yıldır gördüğümüzü de ifade eden Çalışkan, ''Bu hafta sonu da yine aynı yağışları göreceğiz. Bu yağışlar beraberinde gök gürültüsü, yıldırım gibi durumları da getirecektir'' dedi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR 

Cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların 30 derece civarında olması bekleniyor.

Sıcak havayla birlikte etkili olacak yağışlar; cumartesi günü Marmara Bölgesi'ni etkileyecek. Çalışkan, ''İstanbul, Bursa ve özellikle Ayvalık ve Ayvacık tarafında şiddetli yağışlar bekleniyor. Belki bu kesimlerde dolu bile yağabilir. İzmir'in kuzeyi ve Bergama da buna dahil'' açıklamasında bulundu.

Etkisini pazar günü de sürdürecek yağışların daha geniş alana yayılarak özellikle Düzce, Zonguldak, Sinop hattında çok şiddetli yağışlar bekleniyor. Batı Karadeniz, Eskişehir, Bilecik, İç Ege'de Kütahya, Afyon, Denizli aralığındaki yağışlar oldukça şiddetlenecek.

Pazar günü sıcaklıkların İstanbul'da 17-18 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

''BU YAĞIŞLAR ANİDEN PARLAYAN İNSANLARA BENZER''   

Bu tarz yağışların konvektif (kararsız) olduğunu açıklayan Çalışkan, ''Bu yağışlar aniden parlayan insanlara benzer. Birden parlar ve tehlikelilerdir de'' dedi. 

İÇ ANADOLU'DA TOZ FIRTINASI GÖRÜLEBİLİR

Pazar günü Ankara'da da yağışlı bir hava bekleniyor. Öte yandan İç Anadolu Bölgesi'nde birden rüzgarın çıkma ihtimali olduğu için toz fırtınası ihtimali de bulunuyor. 

Pazartesi günü ise yağışların Batı Karadeniz'de şiddetlenmesi bekleniyor. Çalışkan, ''Samsun-Rize hattında yağışLar oldukça kuvvetli olacak'' şeklinde konuştu.

SICAKLIKLAR YENİDEN YÜKSELECEK 

Çalışkan, ''Salı günü de yurt genelinde şiddetli yağışlar var. Ancak perşembeden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek'' şeklinde bilgi verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.