Hava Durumu

Bursa'ya şehit ateşi düştü!

Afrin temas hattı üzerindeki Kimar Bölgesi Basilhaya köyünde bulunan askeri üssüne yapılan hain saldırıda 2 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden birinin Bursa'dan olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından duyuruldu. Öte yandan bir açıklama da MSB'den geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'ya şehit ateşi düştü!

Afrin temas hattı üzerindeki Kimar Bölgesi Basilhaya köyünde bulunan askeri üsse yapılan hain saldırıda 2 asker şehit oldu.

Şehit olan askerlerden birinin Bursa'dan olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından sosyal medyadan duyuruldu.

Başkan Aktaş'ın açıklaması şu şekilde:

Afrin Kimar Bölgesi, Basilhaya köyünde bulunan askeri üssümüze hain terör örgütünün yaptığı saldırı neticesinde 2 kahramanımızın şehit olduğunu öğrendim. Şehit olan iki evladımızdan biri Bursa'mızın İnegöl ilçesinden Piyade Uzm. Onb. Gökhan Çakır... Milletimizin başı sağ olsun.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖKHAN ÇAKIR

Saldırıda Piyade Komando Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal şehit oldu. Şehitlerin naaşı zırhlı askeri ambulansla alınarak Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi morguna getirildi. Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal'ın naaşları, memleketleri Kahramanmaraş ile Bursa'ya uğurlanması için Gaziantep Havalimanına gönderilecek. Hastaneye 1'inci Hudut Alay Komutan Vekili Gökay Muştu ile çok sayıda komutanın geldiği öğrenildi.

MSB'DEN DE AÇIKLAMA!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir.Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

BAŞKAN TABAN: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Taban'ın mesajı şu şekilde:

Afrin'de şehit düşen İnegöllü hemşehrimiz Gökhan Çakır'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun...

VALİ CANBOLAT'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınlandı. Canbolat yayınladığı mesajda, "Afrin Basilhaya Köyündeki askeri üs bölgemize hain terör örgütünün yaptığı saldırı sonucunda kahraman askerlerimiz Ahmet Akdal ve İnegöl'lü hemşehrimiz Gökhan Çakır şehit düşmüştür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.