Hava Durumu

Bursa Valisi Canbolat'tan "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa Valisi Canbolat'tan "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı
Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın mesajı şu şekilde;

Değerli Bursalı vatandaşlarım,

1992 Yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar ile 3 Aralık günü, hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak adına "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yaşanılabilir bir hale getirilmesi, çağdaş toplum düşüncesinin bir parçasıdır. Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bizler de aynı zamanda birer engelli adayıyız. Dolayısıyla engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmalarını sağlamak ve toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek lütuf değil, büyük bir erdemliliktir.

Engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmaları ve toplum içerisinde kendilerine yer bulmalarının ülkemiz ve milletimiz adına büyük bir kazanım olacağı unutulmamalıdır. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlıklarımızca birçok düzenleme yapılmıştır.

Bugüne kadar 62337 engelli vatandaşımızın kamuda atamaları gerçekleştirilerek önlerine konulan çalışma hayatı engeli ortadan kaldırılmıştır. Engelli vatandaşlarımızın önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça görüyoruz ki spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bugünün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.