Hava Durumu

Bin 500 öğrencinin yüzü gülecek!

İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 71 okulda 750 ilk ve 750 ortaokul olmak üzere 1500 öğrenciye dağıtılmak üzere kırtasiye malzemelerini hazırladı. Kırtasiye yardımlarının okullara dağıtımı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bin 500 öğrencinin yüzü gülecek!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 71 okulda ihtiyaç sahibi 1500 öğrenciye dağıtılmak üzere kırtasiye malzemelerini hazırladı. Kırtasiye yardımlarının okullara dağıtımı başladı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül Pazartesi günü başladı. Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte İnegöl Belediyesi de her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımlarını ulaştırıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü 71 okulda 750 ilk ve 750 ortaokul olmak üzere 1500 öğrenci belirledi. İnegöl Belediyesi de öğrencilere içerisinde; okul çantasından deftere, kalemlerden boya malzemelerine kadar farklı kırtasiye malzemelerinin yer aldığı setler hazırladı. Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, hazırlanan kırtasiye malzemelerinin dağıtımına başladı.

Kırtasiye yardımlarına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, yeni bir eğitim ve öğretim yılının başladığını hatırlatarak; "Pandemi sonrası evlatlarımız yeniden okullarına kavuştu. Uzun bir aranın ardından okulların bahçelerinin yeniden cıvıl cıvıl olduğunu görmek bizlere de umut oldu. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. İhtiyaçlar noktasında da bizde karınca kararınca her sene olduğu gibi bu sene de kırtasiye yardımları noktasında destek olmak istedik öğrencilerimize. Tabi bunları yaparken de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, okullarımızın belirlediği öğrencilere ulaştırılması noktasında idarecilerimize teslim ediyoruz. Bu yıl 1500 öğrencimize kırtasiye dağıtımı başladı. 750 ilköğretim, 750 ortaöğretim öğrencimize en kısa sürede kırtasiye malzemeleri ulaştırılmış olacak. Toplamda 71 okulda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu yardımlar teslim edilecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim görüldüğü için kırtasiye yardımlarının yapılmadığını hatırlatan Başkan Taban, üniversite öğrencileri için eğitim yardımı başvurularının da önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağını ifade etti. Başkan Taban, "4 yıllık ve üzeri bölümler için üniversite yardımlarıyla ilgili kayıtları alınacak. Bu yardımla ilgili de Ek Hizmet Binamızın zemin katında bulunan Umuteli Sosyal Yardım İşleri ile irtibata geçilerek bilgi alınabilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.