Hava Durumu

Başpehlivan Ali Rıza Kaya

17. Geleneksel Dadaşlar Derneği Karakucak güreşlerinde Ali Rıza Kaya Başpehlivan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2021 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başpehlivan Ali Rıza Kaya

Umut KUTLUCA

Bu yıl 17'ncisi yapılan Bursa Dadaşlar Derneği Karakucak Güreş Etkinlikleri iki gün sürdü. Etkinliğin ilk gününde Erzurum yöresi sanatçıları sahne alarak söyledikleri Yöre Türküleriyle davetlilere neşeli anlar yaşattılar. İkinci günde ise 13 kategori 300 ün üzerinde Pehlivan Kırpıt giyerek çayırda birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

Dernek Başkanı Kaya Güreş Ağası Zafer Yücelere de anmalık verdi

17 Sene önce başlayan ve geleneksel hale getirilen güreşlerin yapılmasında büyük rol oynayan Bursa Dadaşlar Dernek Başkanı Mikail Kaya güreşlerde yaptığı konuşmasında, birlik çağrısında bulunurken şunları söyledi: "Doğduğumuz şehir Erzurum, spor dalında Cirit oyunları, Palandöken Kış Sporları ve Karakucak güreşler ile anılır. Biz Dadaşlar kurduğumuz dernek ve federasyonlarla asla vazgeçemediğimiz örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi Bursa'da yaşatma ve gelecek nesillere taşıma mücadelesi veriyoruz. Kutsal bir görev olarak nitelendirdiğimiz dernekçiliğin bütün zorluklarına rağmen geleneksel faaliyetlerimizi aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Bu cümleden olmak üzere iki gün süren etkinliğimiz yöre sanatçılarımızın konseri ve 40 yoksul çocuğumuzun sünnet ettirilmesi ile başladı. Etkinliklerimiz kapsamında bugünde Karakucak güreşlerimizi Allah'ın izni ile başlatmış bulunuyoruz. Ben bu oluşumun gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan başta Yönetim Kurulu Üyelerim olmak üzere sponsorlarımız Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanları'na teşekkür ediyorum. Tek bayrak, tek millet, bölünmeden birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Ayrıca burada bizlere doyumsuz bir güreş izleme imkânı verecek olan pehlivanlarımıza da başarılar diliyor hak edenin kazanması dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Başpehlivan Ali Rıza Kaya ve oğlu

MEYDANA 19 YİĞİT ÇIKTI

Güreşlere destekte bulunan iş insanları ve sponsorlar ile emeği geçen sanatçılara dernek yönetimi tarafından anmalık takdim edildiği güreşlerin baş boyunda 19 pehlivanın mücadelesinden Samsunlu Bursa Bölge Pehlivanı Ali Rıza Kaya, Erzurumlu İbrahim Bölükbaşı'yı altın puanla yenerek Başpehlivan oldu. Baş Pehlivanın ödüllerini Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Turhan ve Dernek Başkanı Mikail Kaya ile Güreş Ağası Zafer Yüceler takdim etti.

AĞALIĞIN BEDELİ 75 BİN TL

Kırkpınar baş Cazgırı Pele Mehmet'in oğlu Pele Bülent'in Cazgırlığını yaptığı güreşlere çeşitli siyasi parti temsilcileri ile mahalle muhtarlarının da katılarak destek verdikleri güreşin ağalık ihalesine ise dört aday katıldı. İhalede 75 bin TL taahhüdünde bulunan Akasya Grup Çalı Et Mangal Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yüceler güreşlerin yeni ağası seçildi.

Bursa Dadaşlar Dernek Başkanı Mikail Kaya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.