Hava Durumu

"Başarılarıyla Tarihe İmza Atan Kadınlar" fotoğraf sergisi açıldı

5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Başarılarıyla Tarihe İmza Atan Kadınlar" fotoğraf sergisi düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Başarılarıyla Tarihe İmza Atan Kadınlar" fotoğraf sergisi açıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biri olan ve tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına "seçme ve seçilme hakkı" vererek kadınların önünü açtığı ve 1934 yılından bu kutlanan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Başarılarıyla Tarihe İmza Atan Kadınlar" fotoğraf sergisi açıldı. Tahir Paşa Konağı Müze Evi'nde gerçekleşen açılışa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, Mudanya ve Nilüfer Kent Konseyi başkan ve yöneticileri ile belediye meclis üyeleri katılım sağladı. Atatürk'ün Türk kadınına çok önem verdiğini belirten Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevda Demirci, "Kadınların güçlendirilmesi, söz sahibi olmaları, eğitim, siyaset ve birçok alanda eşit fırsatlardan faydalanmaları için 5 Aralık önemli bir tarihtir" ifadelerini kullandı. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun da sergide emeği geçenleri tebrik ederek, Mudanya ile ortak projelerde çalışmayı hedeflediklerini söyledi.

"HER GÜNÜMÜZ EŞİTLİK İÇİNDE GEÇSİN"
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hayatın her alanında, her kadının "Ben Seçerim" diyebileceği özgür ve eşit yarınlar umudunu her zaman taşıdıklarını vurguladı. Türkyılmaz, "Kadınların eşit haklara sahip olmalarını istiyoruz. Bizim için sadece 5 Aralık'ta değil, senenin her günü kadın hakları günüdür. Kadın erkek eşitliği konusunda sahip olduğumuz dünya görüşü bunu gerektiriyor" dedi. Etkinlikte emeği geçenleri yürekten kutlayan Türkyılmaz, her günün eşitlik içerisinde geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından ziyarete açılan sergi, 19 Aralık tarihine kadar pazartesi günleri hariç 10:00 -16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.