Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu: '4 helikopter geliyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta açıklama yapıyor. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Ukrayna'dan 4 helikopter daha gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Çavuşoğlu: '4 helikopter geliyor'

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangın başladı, 14 noktada kontrol altına alındı. Yarın yine kritik bir gün olacağını düşünüyoruz. Rüzgar kuvvetli olacağı için. Demirciler bölgesinde devam ediyor yangın.Bugünkü müdahaleyle Manavgat'taki kritik bölgelere yangının sıçraması engellendi. Yarın Ukrayna'dan 4 tane daha helikopter gelecek. Bu helikopterlerin özellikleri ise yangına hava kararınca da müdahale edebilmeleri. Bugünkü yaptığım bir açıklamada Türkiye'de özellikle dışarıdan gelecek yardımları reddetiğimize dair iddialara cevap vermiştim. Bize gelen teklifleri gurur ya da kibir olsun diye reddetmemiz söz konusu değil. Geçmişte de depremlerde de yangınlarda da Türkiye ve Yunanistan birbirilerine yardım etmiştir her zaman. Yunanistan neden gönderemediğini açıkladı. Tüm imkanlarımızla, seferberlik halinde, iş birliği ve uyum içinde yangınlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Antalya'da 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 İHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 iş makinesi ve 172 itfaiye aracı ile toplam 1841 araç müdahale ediyor.

Bakan Kurum:

 Antalya'da 48 mahallemiz doğrudan etkilenmiş durumda, tamamen boşalttığımız mahalle sayımız 31 ve kısmen zarar gören mahallelerimiz de 17 oldu. Ailelerimize bir yandan psikososyal destek de veriyoruz. Vatandaşlarımız için 62 konteyner kurduk. Antalya'ya toplam 47,5 milyon lira ödenek gönderildi, zarar tespitleri çerçevesinde de 912 ailemize 12 milyon 200 bin lira yardım yapıldı. Zarar gören hayvanlarımıza ilişkin 70 veteriner hekimimiz, 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.