Hava Durumu

Aşı randevularında yaş sınırı 30'a indi

30 yaş üstü vatandaşlar bugünden itibaren randevu alarak Kovıd-19 aşısı olabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2021 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2021 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Aşı randevularında yaş sınırı 30'a indi

Türkiye'de günlük ve toplam aşı miktarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinden fazlası ilk veya ikinci doz aşısını yaptırdı. Yerinde aşılama uygulamaları ile bu daha da hız kazandı.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 yaş ve üstü kişilerin bugünden itibaren Kovid-19 aşı randevularını alabileceklerini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı randevularında yaş sınırı 30'a indi. 30 yaş üstü her yaştan gençler randevu alabilirler." dedi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, aşılamada her yeni gün rekor kırılıyor. Aşı tedarikinin hızlanmasıyla haziran ayında aşı programında 20'li yaşlara kadar inilmesi planlanıyor.

"GERİ SAYIM BAŞLADI"

Bakan Koca, koronavirüse karşı aşılamada 18 yaş üstünün yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısının tamamlandığını duyurmuştu.

"Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlanmış durumda. Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı."

"5 MİLYON DOZ SİNOVAC AŞISI TÜRKİYE'YE ULAŞTI"

Sağlık Bakanlığı, Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatının tamamlandığını, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz aşının İstanbul'a ulaştığını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.