Hava Durumu

Anadolu kültürünü geleceğe taşıyacaklar

Kadim Anadolu medeniyetini tanıtmak adına yola çıkan Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği, düzenlediği basın toplantısıyla çalışmalarını tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Anadolu kültürünü geleceğe taşıyacaklar


Onur KIZILKAYA

Mudanya'da kurulan Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bursa'nın etkin sivil toplum kuruluşlarından Kalbi Selim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları'nın da katıldığı buluşmada derneğin faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Sezer Aktaş ve yönetim kurulunun tam kadro katıldığı kahvaltılı toplantıda Anadolu kültürü, dünyadaki gıda politikaları, yardımlaşma faaliyetleri gibi konular ele alındı.

Buluşmada söz alan Kalbi Selim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, Bursa'da pek çok ihtiyaç sahibine maddi ve manevi yönden destek olduklarını aktardı. Derneklerinin hiçbir ayrım yapmadan yardımlarına devam ettiğini kaydeden İpekçioğlulları, Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği'nin de ihtiyaçları doğrultusunda güçleri yettiğince yanlarında olacaklarını ifade etti.

'GENÇ BİR DERNEĞİZ'

Toplantıda konuşan Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Sezer Aktaş, "Yeni kurulan genç bir derneğiz. Bundan dolayı da sık sık çeşitli dinamiklerle buluşmalar düzenleyerek, derneğimizin çalışmalarını ve hedeflerini paylaşıyoruz. Malum tüm dünya bir pandemi sürecinden geçiyor. Biz de bu zorlu dönemden dolayı gerçekleştirmek istediğimiz pek çok faaliyeti ertelemek durumunda kaldık. Şu ana kadar yapabildiğimiz çalışmalar genel olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve geleceğe dair dernek stratejimizi belirlemek oldu. İlerleyen süreçte normal yaşama geçtiğimizde önemli çalışmalara imza atacağımızı söylemek istiyorum. Öncelikle Mudanya'da görkemli bir sünnet şöleni gerçekleştirmek istiyoruz. Anadolu'nun zengin kültürünü ve kardeşliğini yapacağımız çalışmalarla herkese duyuracağız" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ'

Buluşmada söz alan Dernek Başkan Yardımcısı Zeki Saygılı ise Anadolu Kültürleri Dayanışma Derneği'nin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığının altını çizdi. Terör örgütü yandaşları hariç tüm partilere aynı seviyede yakın oldukların belirten Saygılı, amaçlarının Anadolu kültürünü en iyi şekilde tanıtmak olduğunun altını çizdi.

ÜYELERE GIDA KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Toplantıda konuşan Gıda Mühendisi Fuat Akpınar ise dernek üyeleri ve misafirlere sağlıklı yaşama ve sağlıklı besinin önemine dair bilgiler paylaştı. Akpınar şu ifadeleri kullandı: "Bilinçli bir yaşam tarzı, mümkün olduğunca zinde ve üretken kalmak için en iyi temeldir. Bunun temeli, birçok hayati besin içeren bol miktarda bitki ve taze gıda içeren gıdalarda oluşturulur, ancak bazen gıdanın iyileştirici gücü hastalıkların üstesinden gelmek için yeterli değildir. Vücutta depolanan toksinlerin çözülmesi ve atılması için daha fazla önlem alınması gerekir. Yanlış beslenme alışkanlıkları, artan sayıda kronik hastalıkların ana nedenlerinden biridir, çünkü bir yandan günümüzde pek çok gıda neredeyse hiç hayati madde içermemektedir, fakat vücudun görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için önemli olan tam da bunlardır. Sözde modern insanların gıda, kozmetik ve ilaçlarda bulunan on milyonlarca yapay maddeye, ayrıca insanlık tarihinde hiç var olmayan ağır metallere, ev toksinlerine, ince tozlara ve radyasyona maruz kalmasının ana nedenlerinden biri. Eğer biz halk olarak bu kötü gidişata bugün dur diyemezsek, bundan 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl belki de 40 yıl sonra geleceğimiz tükenecektir. O zaman biz gelecek nesillerimize ne diyeceğiz, çocuklarımıza ve tonlarımıza ne anlatacağız, onlar bize şu soruyu sormayacak mı? Siz bunu bize niye yaptınız? Siz bizi neden hasta ettiniz? Siz neden zamanında bunun önlemini almadınız, siz buna neden müdahale etmediniz demeyecekler mi? Peki biz ne cevap vereceğiz? O halde daha vakit geçmeden, biz buna topyekün dur demek zorundayız, söz konusu burada sağlığımız ve geleceğimizdir, çocuklarımızın geleceğidir, onların sağlıklı yaşamasıdır. Eğer biz çocuklarımızın ve torunlarımızın sağlıklı yaşamasını istiyorsak ve ülkemize iyi bir miras bırakmak istiyorsak, buna dur demek zorundayız. Söz konusu sağlık ve gelecek olunca burada akarsular durmalı. Herkes bu konuda elini taşın altına koymalı. Hangi düşüncede olursanız olun, hangi ideolojiyi savunuyorsanız savunun, hangi partiden olursanız olun, hangi dinde ve mezhepte olursanız olun, söz konusu sağlık  olunca bunların hiçbir önemi yoktur. Eğer çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek vermek istiyorsak, yapılan kimyasal püskürtmelere ve zehirli gıdalara karşı durmak zorundayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.