Hava Durumu

AB ziyaretinde koltuk tartışmasına konsey başkanı Michel'den açıklama

AB liderlerinin Türkiye ziyaretinin ardından oturma düzeni ile ilgili yaşanan tartışmaya ilişkin AB Konseyi Başkanı Charles Michel'den açıklama geldi. Belçika'da bir televizyon kanalına konuk olan Michel, "Türkiye'den kaynaklı kasti küçük düşürücü bir eylem yoktu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2021 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AB ziyaretinde koltuk tartışmasına konsey başkanı Michel'den açıklama

AB Konseyi Başkanı Michel, ilişkilere zarar vermemek için tepki göstermediğini belirtti. Michel oturma düzenini, kendisinin devlet başkanı, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in hükümet başkanı olarak kabul edilmesiyle açıkladı. Michel, "Türkiye'den kaynaklı kasti küçük düşürücü bir eylem yoktu" dedi.

Michel'in protokol ekibi ise Türk tarafının kriz yaşanan odanın görülmesine izin vermediğini iddia etti. Tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmede Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in Erdoğan'ın yanına Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen'in diğer kanepeye oturması tartışma konusu olmuştu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von Der Leyen'in, coronavirüs salgını nedeniyle protokol ekibini Ankara'ya göndermediği, düzenlemenin, Michel'in protokol ekibiyle yapıldığı ortaya çıkmıştı. (Ntv.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.