Hava Durumu

7'nci parkta uygulama aktif hale getirildi

İnegöl Belediyesi, güvenli park uygulamaları kapsamında 19'uncu park olarak Mahmudiye Mahallesi Define Sokaktaki parkı kameralarla donattı. Belediye Başkanı Alper Taban, "Geçtiğimiz yıl 12 parkımızda bu uygulamayı yapmıştık. Bu yıl da 10 parkımızda güvenli park uygulamasını tamamlayacağız. Define Sokaktaki yerimiz 7'nci noktamız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
7'nci parkta uygulama aktif hale getirildi

İnegöl Belediyesi, güvenli park uygulamalarını şehrin dört bir yanında hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 12 parkı kameralarla donatarak 7/24 izlenir hale getiren İnegöl Belediyesi, 2021 yılı için de 10 park hedefi koymuştu. Bugün 7'nci parkta da güvenli park uygulaması aktif hale getirildi. Mahmudiye Mahallesi Define Sokakta bulunan çocuk oyun alanında 3 kamera ve 1 kayıt cihazı aktif hale getirildi. Bu uygulamayla beraber İnegöl'de şuanda toplam 19 park 62 kamerayla izleniyor.

BAŞKAN TABAN YERİNDE İNCELEDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte Define Sokakta bulunan parkta incelemelerde bulundu. Ardından burada bir açıklama yapan Başkan Taban, "Bugün güvenli park uygulamasını incelemek üzere Mahmudiye Mahallesi Define Sokaktayız. Buradaki parkımızda arkadaşlarımız gerekli teknolojik altyapıyı oluşturarak özellikle kamera sistemleriyle parkın giriş çıkışlarını ve oyun gruplarını, spor aletlerinin olduğu bölümleri görecek şekilde planlama yaparak burayı daha güvenli bir park haline dönüştürmüş oldular. Bir de ihtiyaç duyulan parklarımızda bas-konuş dediğimiz cihazları ve üniteleri yerleştiriyoruz" dedi.

VANDALİZMİ DE ÖNLEYECEK

Güvenli park uygulamalarının çocuklar için daha güvenli bir ortam oluştururken vandalizmi de önleyeceğini kaydeden Taban, "Tabi gönül ister ki bunlara hiç gerek kalmasın ancak zaman zaman Vandalizm dediğimiz kamu malına zarar verme hususunu şehirlerimizde yaşayabiliyoruz. Bunlarla ilgili de ben tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Görmüş oldukları sorunları ve problemleri lütfen vatandaşlarımız belediyeyi ilgilendiren konularda 153'e, polis ve jandarma gibi hususlarda da 155, 156 gibi hatlara iletsinler. Devletimizin güvenlik güçleri bu olaylara müdahale edebiliyorlar. Buralarda yaşanan olaylarda da bu olayların bazen aydınlatılması gerekliliği oluşuyor. O zaman da kamera sistemlerimiz üzerinden bunları aydınlatabiliyoruz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ŞEHRİ VERİ TOPLAYARAK ONLİNE OLARAK TAKİP ETMEK"

Teknolojik yatırımların hedef ve amaçlarından da söz eden Taban, "Çok yakın zamanda çalışma arkadaşlarımız Barcelona'da bir Akıllı Şehir Kongresine katıldılar. Burada aslında günün sonuna geldiğimizde varmak istediğimiz hedefimiz şehri veri toplayarak, online olarak takip edebilmek. Dolayısıyla bu tür parklarımızı ve yarın gelecekte EDS gibi birtakım sensörlerle ölçüm ünitelerinin yerleştirilmesi gibi hususlar gerçekleştiğinde bunları bir kontrol merkezinden takip edebileceğimiz sisteme taşımak istiyoruz. İnşallah şehrimizde bu altyapıyı oluşturdukça tüm toplu yaşam alanlarında bu uygulamaları fazlaca görmüş olacağız. Ben yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum" açıklamalarında bulundu.

YIL SONU HEDEF TOPLAM 22 PARKI GÜVENLİ HALE GETİRMEK

Başkan Taban, 2021 yılında 10 güvenli park hedefi koyduklarını da anımsatarak; "Bu parkımızda 3 güvenlik kamerası hizmete alınmış oldu. Geçtiğimiz yıl 12 parkımızda bu uygulamayı yapmıştık. Bu yıl da 10 parkımızda güvenli park uygulamasını tamamlayacağız. Define Sokaktaki yerimiz 7'nci noktamız. Yıl sonuna kadar 3 parkımızda daha bu sistemi aktif hale getirerek 2021 hedefimize ulaşmış olacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.