Hava Durumu

UEFA'nın skandal Merih Demiral kararına tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine ilişkin açıklama yaparak, tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:08
Kaynak: AA
UEFA'nın skandal Merih Demiral kararına tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Milli futbolcumuz Demiral'a UEFA'nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez. Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA Disiplin Kurulunun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine tepki gösterdi.

Kararı "kabul edilemez" olarak nitelendiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği ön yargılı kararlarla gölgelenmemelidir."

ÖMER ÇELİK 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesinin, futbolun üzerine "siyasi baskı gölgesi" düşürdüğünü bildirdi.

Çelik, UEFA'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Demiral'a 2 maç ceza vermesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcu Demiral'a 2 maç ceza vermesinin son derece hatalı bir karar olduğunu vurgulayan Çelik, "UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığını göstermektedir. UEFA’nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.