Türkiye'nin en popüler turşularından: Çubuk Turşusu
Türkiye'nin en popüler turşularından: Çubuk Turşusu
Çubuk turşusunun tarihi, 1402 yılındaki Ankara Savaşı'na kadar uzanmaktadır. Bu savaşta, Timur'un ordusu, Ankara'ya doğru ilerlerken Çubuk Ovası'nda konaklamış ve yanlarında getirdikleri salatalıklardan turşu yapmışlardır. Bu turşu, Çubuklular tarafından beğenilince, Çubuk'ta da turşu yapımı yaygınlaşmaya başlamıştır.
Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 20:17
Kaynak:
Fethiye AKIN
Çubuk turşusu, geleneksel yöntemlerle üretilen bir turşudur. Salatalık, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, sarımsak, acı biber ve sirke kullanılarak yapılır. Çubuk turşusu, fermentasyon yöntemiyle üretildiği için, vitamin ve minerallerini kaybetmez.
Çubuk turşusu, lezzeti ve besin değeri nedeniyle, Türkiye'nin en popüler turşularından biridir. Çubuk'ta her yıl Eylül ayında düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, turşunun önemini vurgulamaktadır.
Çubuk turşusunun yapımında kullanılan malzemeler şunlardır:
Salatalık
Domates
Biber
Patlıcan
Sarımsak
Acı biber
Sirke
Çubuk turşusunun yapımında izlenen adımlar şunlardır:
Salatalık, domates, biber ve patlıcan yıkanır ve temizlenir.
Sebzeler, uygun büyüklükte doğranır.
Sarımsak, acı biber ve sirke bir kavanoza konur.
Sebzeler, kavanozun içine eklenir.
Kavanoz, ağzına kadar doldurulur.
Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.
Kavanoz, oda sıcaklığında 2-3 hafta bekletilir.
Turşu, hazır hale gelir.
Çubuk turşusu, genellikle kahvaltılarda tüketilir. Ayrıca, yemeklerin yanında da servis edilebilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türkiye'nin en popüler turşularından: Çubuk Turşusu
Çubuk turşusunun tarihi, 1402 yılındaki Ankara Savaşı'na kadar uzanmaktadır. Bu savaşta, Timur'un ordusu, Ankara'ya doğru ilerlerken Çubuk Ovası'nda konaklamış ve yanlarında getirdikleri salatalıklardan turşu yapmışlardır. Bu turşu, Çubuklular tarafından beğenilince, Çubuk'ta da turşu yapımı yaygınlaşmaya başlamıştır.
Çubuk turşusu, geleneksel yöntemlerle üretilen bir turşudur. Salatalık, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, sarımsak, acı biber ve sirke kullanılarak yapılır. Çubuk turşusu, fermentasyon yöntemiyle üretildiği için, vitamin ve minerallerini kaybetmez.
Çubuk turşusu, lezzeti ve besin değeri nedeniyle, Türkiye'nin en popüler turşularından biridir. Çubuk'ta her yıl Eylül ayında düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, turşunun önemini vurgulamaktadır.
Çubuk turşusunun yapımında kullanılan malzemeler şunlardır:
Salatalık
Domates
Biber
Patlıcan
Sarımsak
Acı biber
Sirke
Çubuk turşusunun yapımında izlenen adımlar şunlardır:
Salatalık, domates, biber ve patlıcan yıkanır ve temizlenir.
Sebzeler, uygun büyüklükte doğranır.
Sarımsak, acı biber ve sirke bir kavanoza konur.
Sebzeler, kavanozun içine eklenir.
Kavanoz, ağzına kadar doldurulur.
Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.
Kavanoz, oda sıcaklığında 2-3 hafta bekletilir.
Turşu, hazır hale gelir.
Çubuk turşusu, genellikle kahvaltılarda tüketilir. Ayrıca, yemeklerin yanında da servis edilebilir.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
Bursa'da kaza sonrası ilginç anlar!
Bursa Uludağ'da poşet ve kızakla doyasıya eğlence!
Ateşle dans! Bursa'da cam sanatına hayat veriyor