Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin en popüler turşularından: Çubuk Turşusu

Çubuk turşusunun tarihi, 1402 yılındaki Ankara Savaşı'na kadar uzanmaktadır. Bu savaşta, Timur'un ordusu, Ankara'ya doğru ilerlerken Çubuk Ovası'nda konaklamış ve yanlarında getirdikleri salatalıklardan turşu yapmışlardır. Bu turşu, Çubuklular tarafından beğenilince, Çubuk'ta da turşu yapımı yaygınlaşmaya başlamıştır.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 20:17
Kaynak: Fethiye AKIN
Türkiye'nin en popüler turşularından: Çubuk Turşusu

Çubuk turşusu, geleneksel yöntemlerle üretilen bir turşudur. Salatalık, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, sarımsak, acı biber ve sirke kullanılarak yapılır. Çubuk turşusu, fermentasyon yöntemiyle üretildiği için, vitamin ve minerallerini kaybetmez.

Çubuk turşusu, lezzeti ve besin değeri nedeniyle, Türkiye'nin en popüler turşularından biridir. Çubuk'ta her yıl Eylül ayında düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, turşunun önemini vurgulamaktadır.

Çubuk turşusunun yapımında kullanılan malzemeler şunlardır:

Salatalık

Domates

Biber

Patlıcan

Sarımsak

Acı biber

Sirke

Çubuk turşusunun yapımında izlenen adımlar şunlardır:

Salatalık, domates, biber ve patlıcan yıkanır ve temizlenir.

Sebzeler, uygun büyüklükte doğranır.

Sarımsak, acı biber ve sirke bir kavanoza konur.

Sebzeler, kavanozun içine eklenir.

Kavanoz, ağzına kadar doldurulur.

Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.

Kavanoz, oda sıcaklığında 2-3 hafta bekletilir.

Turşu, hazır hale gelir.

Çubuk turşusu, genellikle kahvaltılarda tüketilir. Ayrıca, yemeklerin yanında da servis edilebilir.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.