Hava Durumu

Türkiye'den o ülkeye sürpriz karar!

Türkiye'nin özellikle son günlerde hızla artan yasadışı göçle mücadele kapsamında Irak'a vize uygulamasını değiştirmesi üzerine, THY de bugün resmi internet sitesinde, Irak vatandaşlarının e-vize başvurularında schengen ülkeleri ile ABD, İngiltere ya da İrlanda vize/ikamet izni şartları isteneceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye'den o ülkeye sürpriz karar!

THY'nin sitesinde konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Türkiye'ye seyahat edecek olan Irak vatandaşlarının dikkatine,

Yasadışı göçle mücadele kapsamında Irak vatandaşlarının Türkiye vize uygulamaları konusunda değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler 5 Şubat 2016'dan itibaren uygulanmaya başlandı. Irak vatandaşı olan yolcularımızın Türkiye için vize başvurusunda bulunmadan önce aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Irak vatandaşı yolcularımıza yönelik e-vize uygulamaları devam ediyor. Ancak yeni düzenlemelere göre artık Irak vatandaşı yolcularımızın e-vize başvurularında schengen ülkeleri ile ABD, İngiltere ya da İrlanda vize/ikamet izni şartı aranacak.

Ön şartı yerine getirmeyen Irak vatandaşları ise vize başvurularını sadece www.visa.gov.tr adresinden yapabilecek ve vize Irak'taki Dışişleri Bakanlığı temsilcilerimiz tarafından verilecek. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.