Hava Durumu

Sakıp Sabancı yapay zeka ile mesaj verdi!

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Merhum Sakıp Sabancı, vefatının 20’nci yılında düzenlenen törenle anıldı. Törende Sabancı yapay zeka modeliyle bir mesaj yolladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
Sakıp Sabancı yapay zeka ile mesaj verdi!

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı, hayırsever iş insanı merhum Sakıp Sabancı, vefatının 20’nci yılında özel bir törenle anıldı. 

Sabancı Center’da düzenlenen anma törenine; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, akademi çevrelerinden temsilciler, iş, sanat, medya ve cemiyet dünyasının önde gelenleri, Sabancı Ailesi ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç başta olmak üzere dostları ile birlikte çok sayıda konuk katıldı. 

Sakıp Sabancı’nın Vizyonu: Küreselleşen Dünyamızda Geleceğe Yol Alırken Trendler, Riskler ve Fırsatlar" adlı panelde Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi E. Melisa Sabancı Tapan tarafından Sakıp Sabancı'nın zihinsel mirasını yansıtan özel bir yapay zeka modelinin tanıtımı yapıldı. Bu model, Sakıp Sabancı'nın düşünce tarzını ve bilgi birikimini günümüze taşımak üzere geliştirilmiştir.

Sakıp Sabancı'nın mirası, günümüz teknolojisi sayesinde dijital bir formda yaşatılıyor. Tüm görsel, işitsel ve yazılı içerikler, üretken yapay zeka teknolojileri tarafından işlenerek geliştirilen bir dijital modelde bir araya getiriliyor. Bu dijital model, 2004 yılında aramızdan ayrılan Sakıp Sabancı'nın fikirlerini, ileri görüşlülüğünü ve liderlik tarzını günümüze taşıyor ve onun zihnini gerçeğe en yakın şekilde simüle edebiliyor.

DEDESİYLE YAPAY ZEKA ARACILIĞIYLA KONUŞTU 

Sakıp Sabancı’nın torunu Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Melisa Sabancı Tapan, törende yaptığı konuşmada Sakıp Sabancı’nın kendisinden sonra gelen kuşaklara ilham verdiğini vurguladı. Melisa Sabancı Tapan, Sakıp Sabancı’nın vizyonunu gelecek nesillere taşıyabilme düşüncesinden aldıkları ilhamla, bir yapay zeka geliştirdiklerini anlattı. Tapan'ın konuşmasının ardından yapay zeka aracılığıyla, Sakıp Sabancı ile bir sohbet gerçekleştirildi.

Sohbette duygusal anlar yaşanırken, Sakıp Sabancı Melisa Sabancı Tapan’ın sorularına içten yanıtlar verdi. Ayrıca Sabancı, hayata bakışı, toplumsal fayda, gelecek beklentileri gibi konulara değinerek şu mesajı yolladı:

“2024'te sizlerle bir arada olma şansım olsaydı, ‘Hadi, bir bakalım önümüzdeki yıllar bize neler getirecek?’ derdim. İlk işim, bu çılgın hızda ilerleyen teknoloji dünyasına dalıp, 'Acaba biz bunları işimize nasıl katabiliriz?' diye düşünmek olurdu. Ardından topraklarımıza, suyumuza nasıl daha iyi bakabiliriz, işte bu benim için önemli. Günümüz diliyle sürdürülebilirlik, benim dönemimdeki ‘iyi komşuluk’, ‘doğayı koruma’ çabasıyla aynı şey aslında. Evet, 2024'te aranızda olaydım, yeni fırsatlar peşinde, tam gaz devam derdim. Durmak bize göre değil. ‘Yaparız’ diye bağırırdım. Her zaman dediğim gibi, en büyük gücümüz birliğimiz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.