Niğde'de 2005'ten beri yapılan ıslah çalışmaları neticesinde yerli 2 patates çeşidi daha tescillendi.
Enstitü Müdürü Uğur Pırlak, Enstitü binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılından beri yürütülen ıslah çalışmaları neticesinde önceki yıllarda 8 yerli patates çeşidinin ülke tarımına kazandırıldığını hatırlattı.
2019 yılı itibarıyla 2 yerli patates çeşidinin daha bunlara eklendiğini belirten Pırlak, çeşitlerin isimlerini yapılan anketle üretici ve tüketicilerin belirlediğini söyledi.
Pırlak, çeşitlerden birine "Niğde Sarısı" diğerine ise "Saruhan" isimlerinin verildiğini aktararak, şunları anlattı:
"İki çeşidimiz de bölgemize uygun, adaptasyon kabiliyetleri ve verimleri oldukça yüksek, yemeklik ve sanayilik çeşitlerdir. Özellikle et rengi koyu sarı olan hem yemeklik hem de kızartmalık parmak çeşitlere uygun Niğde Sarısı'nın üreticilerimiz tarafından büyük tercih göreceğini düşünüyoruz. Yine Saruhan çeşidimiz de yüksek verimli bir çeşidimiz olup yemekliktir. Önümüzdeki dönemde tohumluk üretimine geçildiğinde bu çeşitlerimizin de devreye girmesiyle üreticilerimizin tohum maliyetlerinin oldukça aşağı düşeceğini düşünüyoruz."
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Biri 'Niğde Sarısı' diğeri 'Saruhan'
Niğde'de 2 yerli patates çeşidi daha tescillendi.
Niğde'de 2005'ten beri yapılan ıslah çalışmaları neticesinde yerli 2 patates çeşidi daha tescillendi.
Enstitü Müdürü Uğur Pırlak, Enstitü binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılından beri yürütülen ıslah çalışmaları neticesinde önceki yıllarda 8 yerli patates çeşidinin ülke tarımına kazandırıldığını hatırlattı.
2019 yılı itibarıyla 2 yerli patates çeşidinin daha bunlara eklendiğini belirten Pırlak, çeşitlerin isimlerini yapılan anketle üretici ve tüketicilerin belirlediğini söyledi.
Pırlak, çeşitlerden birine "Niğde Sarısı" diğerine ise "Saruhan" isimlerinin verildiğini aktararak, şunları anlattı:
"İki çeşidimiz de bölgemize uygun, adaptasyon kabiliyetleri ve verimleri oldukça yüksek, yemeklik ve sanayilik çeşitlerdir. Özellikle et rengi koyu sarı olan hem yemeklik hem de kızartmalık parmak çeşitlere uygun Niğde Sarısı'nın üreticilerimiz tarafından büyük tercih göreceğini düşünüyoruz. Yine Saruhan çeşidimiz de yüksek verimli bir çeşidimiz olup yemekliktir. Önümüzdeki dönemde tohumluk üretimine geçildiğinde bu çeşitlerimizin de devreye girmesiyle üreticilerimizin tohum maliyetlerinin oldukça aşağı düşeceğini düşünüyoruz."
En Çok Okunan Haberler
Bursa Mudanya'da Hıdırellez coşkusu
Korkunç olay! Aynı aileden 5 kişinin cesedi bulundu
Tarih ve doğanın buluştuğu yer: İznik Gölü
Gaziantep'te ATV kazası davasında karar!
Antalya'da iki eşek evlendi!
Denizkurdu-2/2024 Tatbikatı'nda 15 bin personel görev alacak
Bursa'da kanlı gün: Sevgilisini sırtından bıçakladı!
Gaziantep’te dehşet kaza: 8 ölü!
Bursa'da 3 ev yangında küle döndü
Salernitana - Atalanta maçı ne zaman?
Ailesini katledip intihar etti!
Bursa'da yaşlı kadının feci ölümü!