Hava Durumu

1 Nisan'da okullar tatil mi?

1 Nisan'da okullar tatil mi? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. 31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil mi? sorusunun cevabı araştırılıyor. Peki, 1 Nisan'da okullar tatil mi? İşte yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de 61 milyon seçmenin katılımıyla Mahalli İdareler Genel Seçimleri gerçekleştirilecek. Seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeniyle 1 Nisan tarihi ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, 1 Nisan'da okullar tatil mi? Seçim sonrası kimler tatil yapacak?

1 NİSAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edileceğini duyurdu.

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen yazıda, "Seçimlerin özelliği gereği, oy sayım işlemlerinin akşam geç saatlere kadar devam etmesi beklenmektedir. Bu durum, eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu sebeple, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği ve sağlığı gözetilerek, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öğrenci ve velilere duyurulan bu karar, seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde geçmesi ve eğitim öğretimin aksamaması adına alınmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.