Bursa’dan Türkiye’nin dört bir yanına arı sütü gönderiyorlar
Bursa’dan Türkiye’nin dört bir yanına arı sütü gönderiyorlar
Bursa Nilüfer’de dört ortak ve eşlerinin dayanışmasıyla gelişen arı sütü üretimi, hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de sağlık açısından değerli ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor.
Oluşturulma Tarihi: 24 Haziran 2025, Salı 11:40
Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2025, Salı 11:44
AA
Bursa Nilüfer ilçesinde, otomobil fabrikasında çalışan Mehmet Durgut ve Metin Kaya’nın 2013 yılında aldıkları arıcılık eğitimiyle başlayan serüven, bugün 250 kovanla arı sütü üretimine dönüştü.
Başlangıçta bal üretimi yapan ortaklar, zamanla sağlık açısından çok değerli olan arı sütü üretimine yöneldi.
2020 yılında fabrikadan ayrılarak arıcılığa tam zamanlı geçen ekip, son yıllarda ürün yelpazesini genişletirken, yeni ortaklar Faruk Aydın ve İdris Akbulut da ekibe katıldı.
Ortakların eşleri Fatma Durgut, Serpil Kaya, Selma Aydın ve Selver Akbulut ise arı sütü sağımı, larva temizliği gibi hassas işleri üstlenerek üretim sürecinde kritik rol oynuyor.
Ekip, erkeklerin sürü yönetimini yaptığı dış saha çalışmalarının yanında, kadınların hassas işlerle sürece katkı sağlamasının verimliliği artırdığını vurguluyor.
Selma Aydın, "Arı sütü üretimi kadınların olmadan yapabileceği bir iş değil. Eşimizle birlikte çalışmak hem ekonomik destek sağlıyor hem de bizi doğayla iç içe tutuyor" diye konuştu.
Ortaklar, 50 kilogram civarında arı sütü üretmeyi hedefliyor.
Ürünler küçük paketlerde kilogramı 45 bin TL’den Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir’den Gaziantep, Erzurum’a kadar birçok iline gönderiliyor.
Mehmet Durgut, “Arı sütü üretimimiz yıllar içinde stabil hale geldi. Doğada çalışmak fabrikadaki stresten çok daha keyifli” diyerek üretime olan bağlılıklarını ifade etti.
Selma Aydın, arı sütünün bağışıklık sistemi, kas ve kemik gelişimi gibi konularda çocuklu aileler tarafından özellikle talep edildiğini söyledi.
Ayrıca gebe kalmak isteyen çiftler arasında da popüler olduğunu belirtti.
“Arı sütünün faydaları bilimsel araştırmalarla da destekleniyor. İnsanların doğal yollardan sağlığını desteklemek istemesi üretimimizi anlamlı kılıyor” dedi.
Mehmet Durgut ve Metin Kaya, uzun yıllar fabrikada çalıştıktan sonra doğayla iç içe bir iş yapmanın hayat kalitelerini artırdığını belirtiyor.
“Burada her gün doğadayız, bu iş hem ruhumuzu hem bedenimizi dinlendiriyor” diyerek arıcılığın önemine dikkat çekiyorlar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa’dan Türkiye’nin dört bir yanına arı sütü gönderiyorlar
Bursa Nilüfer’de dört ortak ve eşlerinin dayanışmasıyla gelişen arı sütü üretimi, hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de sağlık açısından değerli ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor.
Oluşturulma Tarihi: 24 Haziran 2025, Salı 11:40
Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2025, Salı 11:44
AA
Bursa Nilüfer ilçesinde, otomobil fabrikasında çalışan Mehmet Durgut ve Metin Kaya’nın 2013 yılında aldıkları arıcılık eğitimiyle başlayan serüven, bugün 250 kovanla arı sütü üretimine dönüştü.
Başlangıçta bal üretimi yapan ortaklar, zamanla sağlık açısından çok değerli olan arı sütü üretimine yöneldi.
2020 yılında fabrikadan ayrılarak arıcılığa tam zamanlı geçen ekip, son yıllarda ürün yelpazesini genişletirken, yeni ortaklar Faruk Aydın ve İdris Akbulut da ekibe katıldı.
Ortakların eşleri Fatma Durgut, Serpil Kaya, Selma Aydın ve Selver Akbulut ise arı sütü sağımı, larva temizliği gibi hassas işleri üstlenerek üretim sürecinde kritik rol oynuyor.
Ekip, erkeklerin sürü yönetimini yaptığı dış saha çalışmalarının yanında, kadınların hassas işlerle sürece katkı sağlamasının verimliliği artırdığını vurguluyor.
Selma Aydın, "Arı sütü üretimi kadınların olmadan yapabileceği bir iş değil. Eşimizle birlikte çalışmak hem ekonomik destek sağlıyor hem de bizi doğayla iç içe tutuyor" diye konuştu.
Ortaklar, 50 kilogram civarında arı sütü üretmeyi hedefliyor.
Ürünler küçük paketlerde kilogramı 45 bin TL’den Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir’den Gaziantep, Erzurum’a kadar birçok iline gönderiliyor.
Mehmet Durgut, “Arı sütü üretimimiz yıllar içinde stabil hale geldi. Doğada çalışmak fabrikadaki stresten çok daha keyifli” diyerek üretime olan bağlılıklarını ifade etti.
Selma Aydın, arı sütünün bağışıklık sistemi, kas ve kemik gelişimi gibi konularda çocuklu aileler tarafından özellikle talep edildiğini söyledi.
Ayrıca gebe kalmak isteyen çiftler arasında da popüler olduğunu belirtti.
“Arı sütünün faydaları bilimsel araştırmalarla da destekleniyor. İnsanların doğal yollardan sağlığını desteklemek istemesi üretimimizi anlamlı kılıyor” dedi.
Mehmet Durgut ve Metin Kaya, uzun yıllar fabrikada çalıştıktan sonra doğayla iç içe bir iş yapmanın hayat kalitelerini artırdığını belirtiyor.
“Burada her gün doğadayız, bu iş hem ruhumuzu hem bedenimizi dinlendiriyor” diyerek arıcılığın önemine dikkat çekiyorlar.
Galeriler
Bursa'da bin yıllık lezzet tarihi hanla buluştu
Güllü'nün ölümünde şok itiraf!
Bursaspor - Ankara Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Bursa’da otobanda hız şovu pahalıya patladı!
GESİAD’dan girişimcilikte mücadele vurgusu!
Bursa’da satırlı kavga! Korku dolu anlar yaşandı
Nilüfer’de Becker’in perspektifi konuşuldu
Bursa’da pide imalathanesinde korkutan yangın!
Bursa trafiğinde komik anlar! Gören gülmekten kendini alamadı
Şerit daralmalarına dikkat! Türkiye geneli yol durumu 13 Aralık 2025