Hava Durumu

Robotlar kıyasıya yarıştı!

Ordu’nun Ünye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ROBÜNYE yarışmasında robotlar kıyasıya yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 16:55
Kaynak: İHA
Robotlar kıyasıya yarıştı!

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde “Türkiye Yüzyılında Teknolojinin Işığında Yunus Emre Diyarında” sloganıyla ROBÜNYE robot yarışması gerçekleştirildi. Geleceğin teknolojilerine yatırım yapmak, öğrencilerin robotik kodlama ile bilişim teknolojilerine olan ilgi ve alakalarını artırmak amacıyla Ordu genelindeki 58 takım, jüri karşısında kıyasıya mücadele etti.



“BU YARIŞMALARLA GENÇLERİMİZİN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE, ROBOTİK PROGRAMLAMAYA OLAN İLGİLERİNİ ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Programın açılışında konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Türkiye Yüzyılı'nda Teknolojinin Işığında Yunus Emre Diyarında' 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz robot yarışmasında amacımız heyecan ve eğlenceli bir öğrenme süreci içerisinde geleceğin mesleklerinden birçoğunun tabanını oluşturan bilişim teknolojilerine robotik programlamaya olan ilgilerini arttırmak amacıyla gençlerin bu alanda kendilerini geliştirmesini teşvik ederek yaygınlaştırmasını sağlamaktır. Yarışmamız ilimizdeki tüm ortaokul ve liselerimizi kapsamaktadır. Bu anlamda yarışmamıza ilimiz genelinde 58 takımımız katılım sağlamıştır” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası ROBÜNYE robot yarışmasına destek verenlere yönelik Ünye Kaymakamı Ayhan Işık tarafından plaket verildi. 58 takımın yer aldığı yarışmada öğrenciler birbirinden farklı hazırladıkları robotlarının jüri karşısında yeteneklerini gösterdi. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.