Hava Durumu

Prysmian, ABD'li rakibini satın aldı!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya lideri Prysmian Group, ABD'li rakibi Encore Wire'ı satın aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:12
Kaynak: İHA
Prysmian, ABD'li rakibini satın aldı!

Prysmian, geniş bakır, alüminyum elektrik teli ve kablo üreticisi Encore Wire'ı satın aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Prysmian, Encore Wire'ı 3,9 milyar avro karşılığında satın almak için anlaşmaya imza attı.

Yılın ikinci yarısında tamamlanması beklenen satın alma işlemi sonrasında Prysmian'ın ürün çeşitliliğine ve coğrafi büyüklüğüne de büyük bir katkı sağlanacak.

Dünyanın kablo ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Prysmian, 2011'de Draka'yı, 2018'de de General Cable'ı bünyesine katmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prysmian Üst Yöneticisi (CEO) Massimo Battaini, gerçekleştirilen satın almanın şirket için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Hissedarlarına ve müşterilerine değer yaratma konusunda stratejik ve benzersiz bir fırsat sunulduğunun altını çizen Battaini, "Prysmian bu işlem sayesinde Kuzey Amerika'daki varlığını artıracak, portföyünü geliştirecek ve büyüme sürecine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Bu anlaşma neticesinde, dünya kablo sektörüne çok daha güçlü bir ürün ve hizmet yelpazesi ile inovatif çözümler sunmaya devam edeceğiz. Sektördeki sağlam duruşumuz ile ilerlediğimiz başarı yolumuzda daha güçlü ve emin adımlar atacağız." ifadelerini kullandı.

Encore Wire CEO'su Daniel L. Jones da Encore Wire ve Prysmian'ın tamamlayıcı organizasyonlar olduğunu kaydetti.

Jones, "Encore Wire, Prysmian'ın bir parçası olarak parlak bir geleceğe adım atıyor. Daha büyük ve küresel bir operasyonun parçası olmak, çalışanlarımız için de ek gelecek fırsatları getirecektir. Bu değer artırıcı birleşimi tamamlamak ve tüm paydaşlarımıza getireceği önemli faydaları gerçekleştirmek için Prysmian ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.