Kayserili bal üreticisi Aslan Candan'ın ilk kez ürettiği cam kavanozdaki balın görenleri hayretler içinde bıraktığını belirterek, siparişlere yetişemediğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bal üreticiliği yapan Aslan Candan, daha önce kara kovan sepetleri olduğunu ve arılara bu sepetlerde bal yaptırdıklarını anlatarak, "Cam kavanozda neden olmasın diye düşündük ve denedik" dedi.
İlk defa denediği cam kavanozdaki balı görenlerin hayretler içinde kaldığını söyleyen Aslan Candan, "Cam kavanozun içindeki bal tamamen doğal, katkısız ve içini arı kendisi örüyor" diye konuştu. Cam kavanozda arıların kovan yapmasının ve bal üretmesinin diğer kovanlara göre daha zor olduğunun altını çizen Aslan Candan, "Sepet, sandık ve çıtalarda arıların kovan yapması daha kolay oluyor. Cam kavanozda arının peteği yapması, kaygan olduğu için daha uzun sürüyor" dedi.
Tat ve lezzet olarak cam kavanozdaki balın, sepet ve çıtalarda yaptırılan ballardan daha tatlı ve lezzetli olduğuna dikkat çeken Aslan Candan, "Çünkü cam kavanozda yaptırılan balda hiçbir katkı maddesi yok. Tamamen doğal olduğu için tadı ve lezzeti diğer ballardan çok çok farklı oluyor. Cam kavanozda doğal balı görenlerin hepsi hayretler içinde kalıyor. Bu ilk üretimimizdi ve birçok sipariş aldık. Talep çok oldu, şu ana kadar 50 kavanoz bal sattık bu şekilde. Bir kavanozun fiyatı 175 ile 200 TL arasında değişiyor" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kavanozu 200 lira!
Kayserili bal üreticisi Aslan Candan'ın ilk kez ürettiği cam kavanozdaki balın görenleri hayretler içinde bıraktığını belirterek, siparişlere yetişemediğini söyledi.
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bal üreticiliği yapan Aslan Candan, daha önce kara kovan sepetleri olduğunu ve arılara bu sepetlerde bal yaptırdıklarını anlatarak, "Cam kavanozda neden olmasın diye düşündük ve denedik" dedi.
İlk defa denediği cam kavanozdaki balı görenlerin hayretler içinde kaldığını söyleyen Aslan Candan, "Cam kavanozun içindeki bal tamamen doğal, katkısız ve içini arı kendisi örüyor" diye konuştu. Cam kavanozda arıların kovan yapmasının ve bal üretmesinin diğer kovanlara göre daha zor olduğunun altını çizen Aslan Candan, "Sepet, sandık ve çıtalarda arıların kovan yapması daha kolay oluyor. Cam kavanozda arının peteği yapması, kaygan olduğu için daha uzun sürüyor" dedi.
Tat ve lezzet olarak cam kavanozdaki balın, sepet ve çıtalarda yaptırılan ballardan daha tatlı ve lezzetli olduğuna dikkat çeken Aslan Candan, "Çünkü cam kavanozda yaptırılan balda hiçbir katkı maddesi yok. Tamamen doğal olduğu için tadı ve lezzeti diğer ballardan çok çok farklı oluyor. Cam kavanozda doğal balı görenlerin hepsi hayretler içinde kalıyor. Bu ilk üretimimizdi ve birçok sipariş aldık. Talep çok oldu, şu ana kadar 50 kavanoz bal sattık bu şekilde. Bir kavanozun fiyatı 175 ile 200 TL arasında değişiyor" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Eyüpsultan'da okul müdürüne silahlı saldırı: Müdür ağır yaralı!
Müge Anlı'da gündeme gelmişti: Nuran Şahin bulundu mu?
Bursa'da sular neden kesildi? 7 Mayıs 2024 Salı Bursa su kesinti listesi!
Başkan Bozbey, Bursa basınıyla buluştu! 'Gereği yapıldı'
'Takside pos yoldaki dost' ile güvenilir hizmete devam
Öğretmen atama sayısı ve başvuru takvimi belli oldu!
Ailesini katledip intihar etti!
7 Mayıs 2024 Salı günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Bursalılar dikkat şemsiyesiz dışarı çıkmayın! - Bursa Hava Durumu - 7 Mayıs 2024 Salı
Bakan Kacır tarih verdi: İkinci Türk astronot Atasever araştırma uçuşu yapacak!
Özlüce Şehit Aykut Yurtsever Anadolu Lisesi, Timsal Karabekir'i ağırladı!
Sıfır atık hareketi: Atıkları azaltarak geleceğe adım atmak