Hava Durumu

Arabası olan herkes daha fazla ödeyecek! Eski yeni olması fark etmiyor

2024 yılı başından mayıs ayının başına kadar trafik sigortası primleri üzerinde yaşanan sert artışın ardından mayıs ayında trafik sigortası fiyatlarında ilave artışlara başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
Arabası olan herkes daha fazla ödeyecek! Eski yeni olması fark etmiyor

2024 yılı trafik sigortası ödemelerine ilişkin detaylar milyonların ilgisini çekerken, son dakika gelişmesi 81 ilde bulunan raç sahiplerini endişeye sevk etti. 2024 yılı Ocak ayından Mayıs ayının başlarına dek trafik sigortası primlerinde meydana gelen sert artış sonrası Mayıs ayında trafik sigortasının fiyatlarında ek artışlara başlandığı öğrenildi.

Trafik sigortası prim artışları uzun yıllardan beri Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen yöntemler kapsamında ilerlemişti. mayıs ayından itibaren ise bu yöntemin değiştirileceği ve artık prim artışlarının yeni tarifeye göre hesaplanacağı duyurulmuştu.

Arabası olan herkes daha fazla ödeyecek! Eski yeni olması fark etmiyor Bursa Hayat Gazetesi -2

Trafik sigorta prim artış limiti ise yüzde 3 şeklinde belirlenirken yeni düzenlemeyle yılın ilk iki ayı için yüzde 10, sonraki iki ayda ise yüzde 5 oranında uygulanan zamların ardından mayıs ayındaki artış üst sınıra indirildi.

Düzenlemede dikkat çeken diğer detayın da asgari ücretin kaza tazminatı hesaplamasında önemli bir rol oynaması çünkü bu yardımlar mevcut asgari ücrete göre ayarlanmakta. Sigorta şirketleri, temmuz ayında asgari ücretin artmaması halinde trafik sigorta fiyatlarının fazla artmayacağını söylüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.