Hava Durumu

Altın almak için o tarihe dikkat! İslam Memiş son alım fırsatı için bomba tarihi verdi

Altın, yatırımcılar için önemli bir değer saklama aracıdır. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in altın hakkındaki görüşleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Altın almak için o tarihe dikkat! İslam Memiş son alım fırsatı için bomba tarihi verdi

Altın piyasaları, ekonomik dalgalanmalar ve politik gelişmelerin ışığında her zaman yatırımcıların dikkatle izlediği bir alan olmuştur. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, , özellikle belirli tarihleri ve ekonomik toplantıları işaret ederek, altın fiyatlarındaki potansiyel hareketlilik üzerine öngörülerde bulundu.

Altın almak için o tarihe dikkat! İslam Memiş son alım fırsatı için bomba tarihi verdi Bursa Hayat Gazetesi -2

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in altın hakkındaki görüşleri:

İSRAİL-İRAN GERGİNLİĞİ ALTIN PİYASASINI NASIL ETKİLİYOR?

İsrail ve İran arasındaki gerginlik, altını güvenli liman olarak daha da cazip hale getirdi. Gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta tüm zamanların rekorunu kırdı. Ons altın 2433 dolar düzeyini gördü, gram altın ise 2529 TL’yi aştı. 

Bu seviyeler dikkate alındığında ons tarafında 2024 yılında yüzde 17’lik bir prim dikkat çekerken, gram altın yatırımcısına aynı dönemde yüzde 28 civarında kazanç sağladı.

TANSİYON DÜŞÜŞÜ VE SATIŞLAR

Orta Doğu’da sınırlı da olsa düşen tansiyon, altına olan talepteki zayıflamada etkili oldu. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler de varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

İslam Memiş, ons altının 2300 dolar altına sarkabileceğini belirtiyor. Gram altın yatırımcısının da ons altını takip etmesi gerektiğini vurguluyor. Bu beklentisi hala devam ediyor. Şu anda ons altın 2360 dolar seviyesinde, gram altın ise serbest piyasalarda 2592 lira civarında işlem görüyor. 2600 lira altına sarktı. Kısa vadeli bir geri çekilme ve teknik olarak bir düzeltme bekleniyor.

Altın almak için o tarihe dikkat! İslam Memiş son alım fırsatı için bomba tarihi verdi Bursa Hayat Gazetesi -3

1 MAYIS’A İŞARET EDİYOR

İslam Memiş, 1 Mayıs tarihini işaret ediyor. Fed’in faiz toplantısı sonrası bir yükseliş gerçekleşebilir. Ons altını takip etmek önemli. Ons ne zaman ki 2300 dolar altına sarkarsa gram altında 2500 TL seviyesi görülebilir. Bu dönemi iyi değerlendirmek gerekiyor.

UZUN VADELİ BEKLENTİ

Bu yıl uzun vadede altın fiyatlarının yükselişini devam ettireceğini düşünüyor. Gram altın için 3000-3500 lira beklentisi sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.