Türkiye'de sadece yabancı turistlere hizmet veren lüks oteller dışında tüketimi neredeyse hiç bulunmayan, ancak Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İspanya ve Lüksemburg gibi ülkelerin mutfaklarında yoğun ilgi gören kurbağa bacağı için Adana, adını dünyaya duyurdu.
Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Renk, tat ve boyut bakımından diğer 5 bin 250 türün önüne geçen Adana kurbağası kent ekonomisine her yıl 700 bin euro katkı sağlıyor.
ANA MÜŞTERİ FRANSA
Sasu Su ve Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Nil Ece Yamanyılmaz, yaptığı açıklamada, haftalık 3 ile 4 ton arasında yıllık ise 200 ton kurbağa ihraç ettiklerini belirtti. Yamanyılmaz, "Günlük işleme yapıyoruz. Sabah kurbağaları kesime sokuyoruz, akşamları da paketleyerek ertesi sabah müşteri elinde olacak şekilde gönderiyoruz. İhracatımız tamamıyla Avrupa ülkelerine. Başta Fransa olmak üzere İtalya ve İsviçre'ye gidiyor. Adana kurbağasının eti çok lezzetli. Renk, tat ve boyut bakımından en ideal kurbağalardan bir tanesi. O yüzden bizim kurbağalarımız revaçta hep. Fransa gastronominin başkentidir. En ünlü restoranlara bizim kurbağalarımız giriyor. Şu anda ana müşterimiz Fransa" diye konuştu. Yamanyılmaz, kurbağaların kilosunun yaz ve kış dönemlerinde değişiklik gösterdiğini belirterek sezonuna göre 9 ile 15 TL arasından aldıklarını ve ihraç ettikleri kurbağa bacağı porsiyonunun (4 tanesinin) 25-30 eurodan satıldığını sözlerine ekledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Adana'dan dünyaya kurbağa bacağı
Türkiye'de sadece yabancı turistlere hizmet veren lüks oteller dışında tüketimi neredeyse hiç bulunmayan, ancak Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İspanya ve Lüksemburg gibi ülkelerin mutfaklarında yoğun ilgi gören kurbağa bacağı için Adana, adını dünyaya duyurdu.
Renk, tat ve boyut bakımından diğer 5 bin 250 türün önüne geçen Adana kurbağası kent ekonomisine her yıl 700 bin euro katkı sağlıyor.
ANA MÜŞTERİ FRANSA
Sasu Su ve Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Nil Ece Yamanyılmaz, yaptığı açıklamada, haftalık 3 ile 4 ton arasında yıllık ise 200 ton kurbağa ihraç ettiklerini belirtti. Yamanyılmaz, "Günlük işleme yapıyoruz. Sabah kurbağaları kesime sokuyoruz, akşamları da paketleyerek ertesi sabah müşteri elinde olacak şekilde gönderiyoruz. İhracatımız tamamıyla Avrupa ülkelerine. Başta Fransa olmak üzere İtalya ve İsviçre'ye gidiyor. Adana kurbağasının eti çok lezzetli. Renk, tat ve boyut bakımından en ideal kurbağalardan bir tanesi. O yüzden bizim kurbağalarımız revaçta hep. Fransa gastronominin başkentidir. En ünlü restoranlara bizim kurbağalarımız giriyor. Şu anda ana müşterimiz Fransa" diye konuştu. Yamanyılmaz, kurbağaların kilosunun yaz ve kış dönemlerinde değişiklik gösterdiğini belirterek sezonuna göre 9 ile 15 TL arasından aldıklarını ve ihraç ettikleri kurbağa bacağı porsiyonunun (4 tanesinin) 25-30 eurodan satıldığını sözlerine ekledi.
En Çok Okunan Haberler
CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: “Gıda fiyatları ihracat yasakları ile düşürülemez”
Vanspor FK, Bursaspor karşılaşmasında sahadan çekildi
Bursaspor-Vanspor karşılaşmasında şok gelişme!
Bursa'da villadaki cinayette müebbetle yargılanacak
Yaşlı adamın feci ölümü!
Bursa'da fazla su faturası ödeyen kişi KDK'ye başvurdu
Endonezya'da doğal afet! 15 ölü
TFF 2. Lig'de görünüm: Hangi takımlar TFF 1. Lig'e yükseldi?
Diyanet'ten "Bir kuş sütü eksik" haberine ilişkin açıklama!
Amedspor’un şampiyonluk kutlamalarında gözaltı!
Spor Toto Süper Lig ne zaman bitiyor?
Kan donduran olay: Eşini kalbinden bıçakladı!