Balıkesir Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Balıkesir yöresine ait zeytinyağlı yemekler yarışmasında yiyecek içecek bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Kıyasıya geçen mücadelenin sonunda birinciliği zeytinyağlı kuşbaşılı bakla yemeği kazandı.
Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Balıkesir Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Balıkesir yöresine ait zeytinyağlı yemekler yarışmasında yiyecek içecek bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Öğrenciler hazırladıkları yemekler kadar sunumları ile de göz doldururken jüri üyelerinin ise oy vermekte zorlandıkları gözlerden kaçmadı. Zorlu geçen mücadelenin sonucunda Melis Ceylin Bursalı zeytinyağlı enginar, İrem Kurnaz zeytinyağlı barbunya ve Dilara Demir ise zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla ile finale kaldı. Yapılan oylamanın ardından Dilara Demir yaptığı yemekle birinciliği kazandı.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nilgün Hayal Koca yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sınıftaki öğrencilerimiz arasında Balıkesir yöresine özel zeytinyağlı yemek yarışması düzenledik. 3 öğrencimiz ve 3 yemekle finale kaldı. Bunlar zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı barbunya ve zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla yemeklerini değerlendirdik. Finale kalan bu üç yemekten zeytinyağlı bakla yemeğini pişiren öğrencimiz başarılı olarak birinciliği elde etti. Zeytinyağlı barbunya yemeğini pişiren öğrencimiz ikinci ve diğer zeytinyağlı enginar yemeğini pişiren öğrencimizde üçüncü olarak bitirdi yarışmayı. Öğrencilerimizin bu yarışmaya teşvik edilmiş olmaları bizin için avantaj. Çünkü onları biz her zaman bu alanda geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tip yarışmalar onlar için özendirici oluyor. Mesleki anlamda gelişmelerine yardımcı oluyor. Bunun dışında öğrencilerimizi yarışma temposuna sokuyoruz ki önümüzdeki senelerde okul bazında gideceğimiz yarışmalar içinde hazırlık ve alt yapı oluşturmuş oluyoruz" dedi.
Yarışmada zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla yemeği ile birinciliği elde eden 11. sınıf öğrencisi Dilara Demir ise "Okulumuzda yapılan zeytinyağlı yemekler yarışmasında yemeğim birinci oldu zeytinyağlı kuşbaşılı etli bakla yemeği vardı. Aşırı heyecanlı ve mutluyum kazandığım için. Ama ikinci olan arkadaşımı da tebrik ederim" şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zeytinyağlı kuşbaşılı bakla birinci oldu
Balıkesir Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Balıkesir yöresine ait zeytinyağlı yemekler yarışmasında yiyecek içecek bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Kıyasıya geçen mücadelenin sonunda birinciliği zeytinyağlı kuşbaşılı bakla yemeği kazandı.
Balıkesir Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Balıkesir yöresine ait zeytinyağlı yemekler yarışmasında yiyecek içecek bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Öğrenciler hazırladıkları yemekler kadar sunumları ile de göz doldururken jüri üyelerinin ise oy vermekte zorlandıkları gözlerden kaçmadı. Zorlu geçen mücadelenin sonucunda Melis Ceylin Bursalı zeytinyağlı enginar, İrem Kurnaz zeytinyağlı barbunya ve Dilara Demir ise zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla ile finale kaldı. Yapılan oylamanın ardından Dilara Demir yaptığı yemekle birinciliği kazandı.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nilgün Hayal Koca yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sınıftaki öğrencilerimiz arasında Balıkesir yöresine özel zeytinyağlı yemek yarışması düzenledik. 3 öğrencimiz ve 3 yemekle finale kaldı. Bunlar zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı barbunya ve zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla yemeklerini değerlendirdik. Finale kalan bu üç yemekten zeytinyağlı bakla yemeğini pişiren öğrencimiz başarılı olarak birinciliği elde etti. Zeytinyağlı barbunya yemeğini pişiren öğrencimiz ikinci ve diğer zeytinyağlı enginar yemeğini pişiren öğrencimizde üçüncü olarak bitirdi yarışmayı. Öğrencilerimizin bu yarışmaya teşvik edilmiş olmaları bizin için avantaj. Çünkü onları biz her zaman bu alanda geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tip yarışmalar onlar için özendirici oluyor. Mesleki anlamda gelişmelerine yardımcı oluyor. Bunun dışında öğrencilerimizi yarışma temposuna sokuyoruz ki önümüzdeki senelerde okul bazında gideceğimiz yarışmalar içinde hazırlık ve alt yapı oluşturmuş oluyoruz" dedi.
Yarışmada zeytinyağlı kuşbaşılı taze bakla yemeği ile birinciliği elde eden 11. sınıf öğrencisi Dilara Demir ise "Okulumuzda yapılan zeytinyağlı yemekler yarışmasında yemeğim birinci oldu zeytinyağlı kuşbaşılı etli bakla yemeği vardı. Aşırı heyecanlı ve mutluyum kazandığım için. Ama ikinci olan arkadaşımı da tebrik ederim" şeklinde konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Korkunç olay! Aynı aileden 5 kişinin cesedi bulundu
İsrail ordusu Gazze’nin BM binasını bombaladı
İsrail polisi Al Jazeera'nin ofisini bastı!
19 ilde 'Sibergöz-38' operasyonları: 51 şüpheli yakalandı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı
İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili açıklama
6 Mayıs 2024 Pazartesi günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Bursa'da feci kaza: Kamyon altında kalarak can verdi!
Bursa Mudanya'da Hıdırellez coşkusu
Yılın ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı
Ölümüyle ailesini ve yakınlarını yasa boğdu
DMM'den SGK Başkanı Kaya hakkındaki iddialara ilişkin açıklama