Hava Durumu

CV hazırlarken bunlara dikkat!

Şirket birleşmesi sebebiyle işten çıkarılmış ve yeni bir pozisyon bulmak için uğraşıyor olabilirsiniz. Veya dikkatsizce yapılmış bir hatanız şirketinize pahalıya mal olmuş ve bu sebeple işten çıkarılmış olabilirsiniz. Ya da fevri davranıp, araştırma yapmadan işi bırakmış ve uzun zamandır ne yapacağınıza karar verememiş olabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
CV hazırlarken bunlara dikkat!

Özgeçmişinizdeki işsizlik dönemlerinden korkmayın

Uzun zamandır işsiz olmanızın sebebi ne olursa olsun, soru aynıdır: İşe alım yöneticilerine bu boşluğu nasıl açıklarım? İşi alma şansımı düşürmeden kendimi nasıl izah ederim? Kıdemli Muse editörü Stacey Lastoe yazısında bu soruları cevaplamış.

Dürüstlük gerçekten de en iyi yoldur

Gerçek: Bir hikaye uydurmaya kalkarsanız, işi almanız koşulunda sürdürmek zorunda kalacağınız bir yalanlar ağına sıkışıp kalırsınız. Nasıl bir hikaye anlattığınızı hatırlamaya çalışmak hem zor hem de sinir bozucudur. Özgeçmişinizde yaptığınız değişiklikleri ezberlemek de kar etmez.

İş görüşmesinde bunları asla söylemeyin

Muse yazarı ve kariyer koçu Jenny Foss, başvurularının doğrudan çöpe gideceğinden korkan insanlara bir kariyer özeti yapmalarını öneriyor. Bu bölümün, bu dönemde neler olduğunu kısa ve öz açıklamanıza imkan sağlayacak bir cümlelik bir fırsat yaratacağını söylüyor. Bu cümle aşağıdaki gibi olabilir:
10 yıldan çok ajans deneyimine sahip ve son bir yılını en yeni sosyal medya eğilimlerini araştırmak ve tespit etmekle geçirmiş bir içerik pazarlama profesyoneli hızla büyümekte olan bir start-up'ta yönetici pozisyonu arıyor.

Azıcık parlatma kabul edilebilir
Ara vermenizin işverenler için anlamını bilmiyormuş gibi davranamazsınız ama bu dönemi özgeçmişinizde daha az dikkat çekici kılmak mümkün. Başvurularınızın harika görünmesi için pekçok püf noktası öneren bir diğer Muse yazarı Aja Frost, ara verdiğiniz dönemleri daha az göstermek için, özgeçmişinizde gün ve ay yerine yıllara yer vermenizin kurtarıcı olduğunu söylüyor.

Unutmayın işe alım profesyoneli bir sonrakine geçmeden önce özgeçmişinize sadece altı saniye bakacak, o yüzden değerlendirmecinin dikkatini, birden fazla işi listeleyen satır ya da bir iki yıl atlayan satırın çekme, hatta kişinin yaptığınızı tam olarak anlama, ihtimali çok düşüktür. Görüşmeye davet edilirseniz, bu dönemi izah edebilecek geniş zamanı bulabileceksiniz.

O dönemde ne yaptınız?

Bunları hatırlattıktan sonra, şunu unutmayın: Çalışmadığınız zaman anlamsız değildi. Bir sonraki işinizde kullabacağınız hangi yetenekleri geliştirdiniz ya da yenilerini kaptınız mı? Hiç gönüllü iş yaptınız mı? Kursa gittiniz mi? Herhangi bir becerinizi geliştirdiyseniz, bıraktığınız alanla ilgili olsa bile, bu uğraşı özgeçmişinize yazın.

Neredeyse her zaman yapılan bir iki şey olur, o yüzden kendinizi hafife alma hatasına düşmeyin. Sizin işsiz kaldığınız dönemle ilgili kaygılarınızın işe alım yöneticisinden çok daha fazla olduğunu unutmayın.
Bu sebeple, bir dahaki sefere işsizlik dönemi kaygıları üzerinize çöktüğünde, hemen bastırın. İş kaybınızdan dolayı özür dilemeye değil, kendinizi daha iyi satmaya odaklanın. Eğer özgüvenli ve donanımlı iseniz, çalışmak istediğiniz işveren sizi bu boşluktan dolayı reddetmeyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.