Hava Durumu

Bir ilde eğitime fırtına engeli!

Meteoroloji'nin ‘kırmızı’ kodla uyardığı Antalya’da 3 ilçede okullar tatil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bir ilde eğitime fırtına engeli!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın beklenen şiddetli yağmur ve fırtına karşısında ‘kırmızı’ kodla uyarıda bulunduğu Antalya’nın Finike, Kemer ve Kumluca ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya  ve batı ilçelerinde ‘aşırı yağış’ uyarısında bulundu. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kilo/metrekare), yüksek kesimler başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kilo/metrekare yağış beklendiği belirtildi.

3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

 

Yapılan uyarının ardından Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde, 30 Aralık günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince beklenen yoğun yağış nedeniyle ilçemizde 30 Aralık günü 1 gün süreyle eğitime ara verilecektir" dedi.

Finike Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre beklenen yoğun yağışlardan dolayı Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 30 Aralık 2021 Perşembe günü ilçemizde okullara ara verilmiştir" denildi. Kemer ilçesinde de eğitime bir gün ara verileceği öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.