Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yürütülen proje ile BİLSEM öğrencilerine sera, bahçe, çiftlik, üretim tesisi, market gibi mekânlarda uygulamalı eğitimler veriliyor. Ortaokul öğrencileri ile birlikte yürütülen projede, öğrencilerin yerinde gözlem ve inceleme yaparak gıdanın izini sürmeleri, böylece gıda okuryazarı haline gelmeleri amaçlanıyor.
Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özdemir projede hakkında verdiği bilgide, "İçinde bulunduğumuz dönemde gıdaların gittikçe bozulması, insan sağlığını, doğal çevreyi ve yerel tarım sistemlerinin geleceğini tehdit etmektedir. Bu nedenle, erken yaşlardan itibaren tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi kritik bir önem kazanmış durumdadır" dedi.
BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci ise, "Muğla'mızın tarım ve turizme dayalı bir ekonomisi var. Özellikle tarıma dayalı ürün çeşitliliğinin arttırılmasında, bölgemizin potansiyelinin açığa çıkartılmasında rol almak ve bunun için de sağlıklı üretimi/tüketimi öğrencilerimizden başlayarak yaygınlaştırmanın telaşı içerisindeyiz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmayı önemsiyorum" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
BİLSEM Öğrencileri gıda okuryazarı oluyor!
Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yürütülen proje ile BİLSEM öğrencilerine sera, bahçe, çiftlik, üretim tesisi, market gibi mekânlarda uygulamalı eğitimler veriliyor. Ortaokul öğrencileri ile birlikte yürütülen projede, öğrencilerin yerinde gözlem ve inceleme yaparak gıdanın izini sürmeleri, böylece gıda okuryazarı haline gelmeleri amaçlanıyor.
MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özdemir projede hakkında verdiği bilgide, "İçinde bulunduğumuz dönemde gıdaların gittikçe bozulması, insan sağlığını, doğal çevreyi ve yerel tarım sistemlerinin geleceğini tehdit etmektedir. Bu nedenle, erken yaşlardan itibaren tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi kritik bir önem kazanmış durumdadır" dedi.
BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci ise, "Muğla'mızın tarım ve turizme dayalı bir ekonomisi var. Özellikle tarıma dayalı ürün çeşitliliğinin arttırılmasında, bölgemizin potansiyelinin açığa çıkartılmasında rol almak ve bunun için de sağlıklı üretimi/tüketimi öğrencilerimizden başlayarak yaygınlaştırmanın telaşı içerisindeyiz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmayı önemsiyorum" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa dahil 3 ilde FETÖ operasyonu
Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman
Bursa'da hareketli gece! Sandalyeler havada uçuştu
Bursa'da esnaf ve vatandaşın ortak şikayeti
Aileler farkında bile değil! Dijital zorbalığa dikkat
Bursalılar dikkat... El fenerlerini hazırlayın! Bursa'da elektrik kesintisi! | 29 Nisan 2024 Pazartesi
Bursa'da sular neden kesildi? 29 Nisan 2024 Pazartesi Bursa su kesinti listesi!
Yeni müfredata hangi konular eklendi?
Yalova-Bursa karayolunda can alan kaza!
Gaziantep'te park yasağı motosiklet sürücülerine pahalıya patladı:
Serbest piyasada Döviz ve Altın fiyatları (29 Nisan 2024 Pazartesi)
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yeni görevlendirmeler!