Hava Durumu

Washington Post gazetesinden yeni iddia

Washington Post gazetesi, ABD merkezli "StopAntisemitism" isimli grubun, İsrail'i eleştirenlerin işten atılması için baskı kurduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 22:21
Kaynak: AA
Washington Post gazetesinden yeni iddia

Gazetenin haberine göre, kendilerini "Antisemitizmle mücadele eden ve sonuç alan bir sivil toplum kuruluşu" olarak tanımlayan ve "Antisemitizmi durdurun" anlamına gelen "StopAntisemitism" grubu, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren yüzlerce kişiyi sosyal medyada "antisemitik" olarak nitelendiriyor.

Dani Marzouca, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda Filistin'e destek mesajı vermesinin ardından "StopAntisemitism"in tepkisiyle karşılaştı.

İsrail destekçisi grup, yaptığı paylaşımlarla Marzouca'yı "terörist destekçisi" olarak nitelendirdi.

"StopAntisemitism", Instagram ve LinkedIn gibi diğer sosyal medya platformlarında da bu eylemlerini sürdürdü ve yüzlerce kişi, Marzouca'nın çalıştığı Terakeet isimli şirketin hesaplarını etiketleyerek, firmada "antisemitiklerin çalıştığına" işaret eden ifadeler yazdı.

Sosyal medyada Terakeet üzerinde baskı kurulmasının ardından bir gün içerisinde Marzouca, işinden kovuldu.

"Antisemitik" olarak tanımladığı kişilerin sosyal medya profillerini ve iş yerlerini paylaşan "StopAntisemitism", bu yöntemlerle Marzouca'nın dışında onlarca kişinin daha işten çıkarılmasına yol açtı.

Öte yandan "StopAntisemitism"in internet sitesinde ise "Antisemitikleri alenen ifşa ederek, Yahudi halkına karşı nefret propagandası yapanların işlerini kaybetmesi ve okuldan atılması dahil gerçek sonuçlarıyla karşılaştığı bir ortam yarattı." ifadesine yer veriliyor.

Grubun icra direktörü Liora Rez, Kasım 2023'te LinkedIn'de yaptığı açıklamada, hesap tarafından öne çıkarılan kişilerin fotoğraflarının yanına "Bu, StopAntisemitism'in geçen hafta kovdurduğu ya da uzaklaştırdığı bağnazların sadece ufak bir örneği" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.